Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς

syrou agios dimitrios 6
Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, συνεχίζονται για έβδομη ημέρα, οι εορταστικές εκδηλώσεις ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών της Ενορίας με αφορμή τον εορτασμό του προστάτου Αγίου Δημητρίου.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου με την άδειά του, επέτρεψε την μεταφορά της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Παναχράντου και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Να σημειώσουμε ότι στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019 του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου τίθεται σε προσκύνηση η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου, που βγαίνει για πρώτη φορά από την Ιερά Μονή της, και η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα, από το νησί της Άνδρου.
Η Ιερά Εικόνα και η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα θα παραμείνουν στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς μέχρι την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.
Να σημειώσουμε ότι καθημερινά στον ναό τελούνται το πρωί η Θεία Λειτουργία, το μεσημέρι στις 12 η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στις 6 το απόγευμα η ακολουθία του Εσπερινού και Ιερά Παράκληση, στις 7 το απόγευμα πνευματική ομιλία από προσκεκλημένους πατέρες και στις 9 το βράδυ Ιερά Αγρυπνία.

Πηγή:  romfea.gr
  
 
syrou agios dimitrios 5 

syrou agios dimitrios 5 

syrou agios dimitrios 5 

syrou agios dimitrios 5 

syrou agios dimitrios 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου