Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Μεγαλειώδης Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά.


litaneia tabouria

Δήμητρα Παναγοπούλου

Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους του Πειραιά στα Ταμπούρια.
Της Λιτανείας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και όμορων Μητροπόλεων.
Στην Περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παναχράντου, της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος και του Ιερού Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, παρέστησαν οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδο, κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο κ. Δημήτρης Δρακόπουλος, Αντιδημάρχοι, σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων της περιοχής, τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων, των Χορευτικών ομάδων του Ιερού Ναού και η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πειραιά.
Στο Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ αφού ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την άδεια να προεξάρχει στην Λιτανεία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας στη ζωή μας.
"Σε ένα κόσμο που σκοτώνει τις ψυχές των ανθρώπων και καταπατεί με βία τη ζωή, η εκκλησία θα παραμένει το προπύργιο της ελπίδας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαριστίες εξέφρασε ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πηγή:   romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου