Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

2η επέτειο ενθρονίσεως της Παναγίας Βλαχερνών στον Πειραιά.


pireos blaxerna

Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου

Την 2η επέτειο ενθρονίσεως του Ιερού Εικονίσματος της Παναγιάς των Βλαχερνών, τιμά και πανηγυρίζει σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 με πάσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Ύμνους, δεήσεις και θυμιάματα, ψάλλοντας Εγκώμια από ιερείς και ιεροψάλτες έμπροσθεν της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βλαχέρνας με αποκορύφωση την έξοδο από το θρόνο της και την τοποθέτηση της στο κέντρο του Ιερού Ναού.
Στη συνέχεια ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Δημήτριος Αρώνης, οι εφημέριοι του ναού Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτ. π. Χαρίτων Παππάς και Ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς.
«Η ενθρόνιση της κυρίας Θεοτόκου έναντι του Δεσποτικού θρόνου, απονέμοντας τιμή και δόξα στην Μητέρα Του Θεού και των ανθρώπων, την άμεση συνεργό στην ανάσταση και τη σωτηρία μας, μας ενθυμίζει το περίμνηστο προσκύνημα της Κυρίας Θεοτόκου εις την βασιλεία των πόλεων, το μεγαλώνυμο ναό των Βλαχερνών» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ τόνισε: «Η μόνη θύρα για την πνευματική μας σωτηρία και ευλογία είναι η Θεοτόκος, γι’ αυτό και μας την χάρισε ο Θεός».
«Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η κόρη των προφητειών της Διαθήκης, είναι Εκείνη η οποία μας ενώνει για πάντα με τον Θεό» - πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βλαχέρνας στους δρόμους πέριξ τους ναού, υπό το παιάνισμα της Μπάντας του Δήμου Πειραιώς, συνοδεία των σχολείων της περιοχής, των παιδιών του κατηχητικού και πλήθους κόσμου.
Πριν από την απόλυση ο π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την χοροστασία του και ευχήθηκε η Παναγία των Βλαχερνών να έχει όλους υπό την σκέπη της.
Επίσης ο π. Πολύκαρπος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Αρώνη για όλη την ευθύνη της διεξαγωγής της πανηγύρεως, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχή πραγματοποίηση της.
Αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Πηγή:  romfea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου