Το παραδοσιακό φαγητό της 25 Μαρτίου
για το ελληνικό τραπέζι είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.
Ενώ είναι
πεντανόστιμο φαγητό και ο συνδυασμός των γεύσεων είναι εξαιρετικός,
μπορεί να το αποφεύγετε επειδή το σκόρδο σε συνδυασμό με το τηγανιτό
λάδι μπορεί να είναι βαρύ για το στομάχι.
Γι’ αυτό δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μία ελαφριά σκορδαλιά με ψωμί πανεύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
1/2 κ. ψωμί χωρίς την κόρα (σταρένιο και μπαγιάτικο)
6-8 σκ. σκόρδο καθαρισμένες (ανάλογα με την προτίμηση στη γεύση)
1 φλιτ. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
6-8 σκ. σκόρδο καθαρισμένες (ανάλογα με την προτίμηση στη γεύση)
1 φλιτ. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
3-4 κ.σ. ξίδι
Αλάτι &πιπέρι
Διαδικασία:
Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για λίγη ώρα και όταν μαλακώσει το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τα χτυπάτε.
Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για λίγη ώρα και όταν μαλακώσει το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τα χτυπάτε.
Σταδιακά ρίχνετε το ξύδι και
το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πολτοποιηθούν όλα μαζί.
Αλατοπιπερώνετε και δοκιμάζετε που και που για να δείτε αν χρειάζεται
κάτι ακόμα.
Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου