Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η περιφρόνηση της Εκκλησίας και οι φίλοι της … που της κουνάνε το δάκτυλο.

Ανέβηκε!
Έστησε τον θρόνο του σχε­δον επάνω στ᾿ άστρα. Σ᾿ ένα του νεύμα έτρεμαν λαοί, φυλές και γλώσ­σες. Χτυπούσε σαν κριάρι με τα κέρατά του κατά θάλασσα και προς Βορρά και Νότο. Έστελνε τα στρατεύματά του και αφάνιζε χώρες και λαούς. Η αυτοκρατορία του φαινόταν ανίκητη. Η πρωτεύουσά του πάνω στις όχθες του Ευφράτη, απόρθητη. Ήταν θαύμα θαυμάτων. Έπειτα κατέρρευσε… μέσα σε μια νύχτα. Αργότερα εξαφανίσθηκε εντελώς. Σήμερα η Βαβυλώνα είναι θαμμένη στην άμμο.

Αυτή είναι η Ιστορία. Ανεβάζει και κατεβάζει αυτοκρατορίες και αυτοκράτορες. Για μια περίοδο τους προβάλλει με δύναμη. Έπειτα τους πετάει σε λήθη και αφανισμό. Έτσι έκανε στη Βαβυλώνα, έτσι σε όλες τις άλλες που ακολούθησαν.
Έτσι και στους καιρούς μας. Για 70 χρόνια η σοβιετική κοσμοκρατορία ε­κανε τον πλανήτη να τρέμει· μέχρι που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Κάπου στο ενδιάμεσο ο Γερμανός τύραννος προκαλούσε την Ιστορία: Θα σε αλλάξω για χίλια χρόνια! της έλεγε. Λίγα χρόνια αργότερα τον σήκωσε ψηλά και τον χτύπησε κάτω σαν χταπόδι. Σκόρπισε τις στάχτες του στους πέντε ανέμους, τον κατέστησε βδέλυγμα αιώνιο.
Ιδιαίτερα η ταπεινώνει και εξ­ευτελίζει τους πολέμιους της πίστεως. Και δεν υπήρξαν λίγοι αυτοί. Από τον Νέρωνα και τον Διοκλητιανό μέχρι τον Ιουλιανό τον παραβάτη και μέχρι τον Χίτλερ και τα τέρατα της Σοβιετίας τα οποία απειλούσαν: «Εμείς θα διορθώσουμε τα λάθη του Διοκλητιανού»!

Δίπλα μας ο δικτατορίσκος της Αλ­βανίας φρένιασε λυσσασμένος. Όρμησε σαν λύκος στην Εκκλησία, γκρέμισε, κατέστρεψε, αφάνισε. Ώσπου αφανίσθηκε ο ίδιος.

Τόσες χιλιάδες χρόνια, τόσα – αμέτρητα – παραδείγματα! Κι όμως οι άρπαγες της εξουσίας δεν εννοούν να παρα­δειγματισθούν. Όταν σκαρφαλώσουν στον θρόνο της, μεθούν, αποθρασύνον­ται, υψώνουν το σπιθαμιαίο ανάστημά τους, προκαλούν. Την προκαλούν! Την Ιστορία.
Μέχρι την πτώση! Που αναπόφευκτα θα έρθει.
Από το ύψος του εγωισμού τους περιφρονούν την . Της κουνούν αυστηρά το δάχτυλο: Μην κουνιέσαι! Μη μιλάς! Σιώπα! Εμείς είμαστε οι φίλοι και προστάτες του λαού. Εσύ δεν είσαι παρά κακή μητριά.
Έτσι παραφρονούσαν στη δεκαετία του ᾿80… μήπως και σήμερα;
Κι από πίσω ένας σκοτεινός αόρατος κόσμος. Μυστικές οργανώσεις τύπου Μασονίας και Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Αυτοί που κινούν τα νήματα αφανώς και δίνουν εντολές στις ποικίλες ηγεσίες. Αυτοί ουσιαστικά είναι οι κυβερνήτες του κόσμου. Αόρατοι, αλλά τόσο πραγματικοί. Κι αυτοί κυρίως είναι εκείνοι που μισούν την Εκκλησία και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να την αφανίσουν. Σχεδιάζουν αντίθεους νόμους για να διαφθείρουν την κοινωνία, επιβάλλουν στους πολιτικούς την ψήφισή τους, χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων τα Μέσα Ενημερώσεως για να παραπληροφορούν τον λαό και να εξαφανίζουν κάθε αντίθετη γνώμη, και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη συκοφαντία και τον διασυρμό, προκειμένου να πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους.
Το έκαναν τόσο άθλια τούτο το διά­στημα. Δεν είναι μόνο ότι ευτέλισαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας… Δεν είναι μόνο ότι έδωσαν εντολή να σφραγισθούν στεγανά οι ιεροί ναοί… Δεν είναι μόνο ότι απαγόρευσαν να χτυπούν οι καμπάνες… Δεν είναι μόνο ότι έκλεισαν και τα μεγάφωνα των ιερών ναών…
Είναι κυρίως ότι, ενεργώντας ως ορ­γανα συνειδητά η μη του διαβόλου, κυνήγησαν ιερείς και Επισκόπους ως κοινούς επικίνδυνους εγ­κληματίες.
Αλλά, ω ταλαίπωροι! Η Εκκλησία που πολεμάτε και ευτελίζετε δεν είναι σημερινή· ούτε χθεσινή. Έχει ιστορία δύο χιλιετιών· και κατέχει τη σοφία όλων αυτών των αιώνων. Τι χτυπάτε με τόση μανία το αμόνι που έχει χαλάσει χιλιάδες σφυριά;
Ζηλέψατε τη «δόξα» του Ιουλια­­νού; Τι πάθατε; Τι παθαίνετε; Συνέλθετε!
Γιατί αργά η γρήγορα θα πέσε­τε…
Θα πέσετε στα χέρια του ζώντος Θεού!

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου