Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Αφιέρωμα στον μακαριστό Γέροντα Ανανία Κουστένη στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021, στον Πειραιά.

 


Στο πλαίσιο των εορτασμών ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, αύριο Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ. θα πραγμτοποιηθεί ως ελάχιστο αντι-δωρο αγάπης μας,  ειδικό αφιέρωμα στον μακαριστό Γέροντα π. Ανανία Κουστένη.

Ομιλητές στο αφιέρωμα αυτόθα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Ιωάννου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πετραλώνων.

Ο μακαριστός Γέροντας ήταν Θεολόγος και φιλόλογος ο ίδιος, αλλά και δεινός γνώστης των Πατέρων της Εκκλησίας εμβάθυνε ιδιαίτερα στα εκκλησιαστικά, αλλά και στα κοσμικά κείμενα για να εμψυχώσει στην συνέχεια με τον πολυποίκιλο και χαριέστατο και άμεσο λόγο του τον κουρασμένο σύγχρονο άνθρωπο.

Ο όσιος Πορφύριος του στάθηκε σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του, και εν συνεχεία τον τροφοδοτούσε με τα πνευματικά νάματα τα οποία όπως είναι γνωστό ξεχείλιζαν από την χαριτωμένη καρδιά του, και έτσι ο π. Ανανίας δεν έπαψε ποτέ να αναφέρεται σ’ αυτόν, με ευγνωμοσύνη και να μεταφέρει αποκαλυπτικές εμπειρίες που έζησε πλάι του και μέσα από τις συνομιλίες τους.

Στον Ιερό μας Ναό αρκετές φορές ήταν προσκεκλημένος σε διάφορες πνευματικές μας ευκαιρίες και με πολλή αγάπη νοιώθαμε ευεργετημένοι από την παρουσία του

Στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου