Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά.

metheortos peiraias 93

 

Πειραιάς | Τηλέμαχος Παππάς


Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 ο μεθέορτος Εσπερινός η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, της Παναγίας της Λαυριώτισσας και του Λαβάρου της Επανάστασης του 1821 στους δρόμους του Πειραιά στα Ταμπούρια στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσαν οι ιερείς του Ιερού Ναού πλαισιούμενοι και από άλλους ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς ενώ στο τέλος της Ιεράς ακολουθίας έγινε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων και του Λαβάρου της Επαναστάσεως καθώς επίσης και του τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου το οποίο ευρίσκεται μαζί με τα ιερά σεβάσματα στον Ιερό Ναό.

Στην Λιτανεία συμμετείχαν η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, τα σχολεία της ενορίας, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και εκατοντάδες ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.

Λίγο πριν την απόλυση σε σύντομη ομιλία του ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εορτής, στον συμβολισμό του Λαβάρου της Επαναστάσεως και πόσο αυτό νοηματίζει και την ζωή των συγχρόνων Ελλήνων και προέτρεψε όλους να σταθούν με πνεύμα αγωνιστικό ενάντια σε όλους εκείνους που προσπαθούν να αποδομήσουν τον συνεκτικό δεσμό της Ελληνικής κοινωνίας που είναι η Πίστη στην Ορθοδοξία και η ευγενής φιλοπατρία.

Στο τέλος τόσο ο κλήρος, όσο και ο ευσεβής λαός έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και το τροπάριο της Παναγίας μας «τη Υπερμάχω...».

Πηγή:  romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου