Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά.

5162789074

 

Πειραιάς | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον Πειραιά.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Δημήτριο Αρώνη, τους συνεφημέριους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το προαύλιο, το εσωτερικό του Ιερού Ναού, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας,  για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Λαυριώτισσας από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, το Λάβαρο της Επανάστασης του1821 και την εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

 

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ το απόγευμα της Εορτής θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων  κ. Αμφιλοχίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου