Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Μνήμη Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη.

 

 

Ο Όσιος Γέρων Νεκτάριος (Βιτάλης) εκοιμήθη εν Κυρίω τα χαράματα της 8ης Φεβρουαρίου 2018, στις 5.30. Ο Γέροντας, ο αγαπημένος όλων, ο απλούς Άνθρωπος του Θεού, ο συνομιλητής του Αγίου Νεκταρίου, έζησε κατά Θεόν, κήρυξε Θεόν, στήριξε την ελπίδα στο Θεό, πορεύθηκε με τη βεβαιότητα της αιώνιας ζωής, για την οποία. αγωνίστηκε από μικρό παιδί. 

Όσοι είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να τον γνωρίσουμε, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Γέροντας είναι Άγιος. Το βροντοφωνάζει ο πιστός λαός του Θεού που έζησε κοντά του, αλλά και όσοι νιώθουν έντονα την παρουσία του στη ζωή τους κυρίως μετά την οσιακή κοίμησή του. 

Ο Γέροντας ήταν ένα παιδάκι!
Ναι! Καρδιά μικρού παιδιού!

Η Σοφία του Θεού τον είχε κάνει φωτισμένο και χαριτωμένο. Οι συμβουλές του, οι ευχές του, οι αυτοσχέδιες προσευχές του, η αγάπη Του για όλους, μαρτυρούν ότι ο Γέροντας Νεκτάριος ήξερε να είναι ταπεινός και φιλόστοργος.


Από την ημέρα που εκοιμήθη, έχουμε έναν ακόμη πρέσβη στο Θρόνο του Τρισαγίου Θεού μας.

Όσοι επισκέπτονται τον τάφο του, όσοι τον επικαλούνται με πίστη, ξέρουν ότι ο Παππούς "απαντά"!

8 Φεβρουαρίου. Η κοίμησις του Οσίου πατρός ημών Νεκταρίου του εν Λαυρίω, του φίλου του Αγίου Νεκταρίου. Δόξα τω Θεώ, που μας χαρίζει Αγίους!

Σε αυτή τη φωτογραφία, βλέπετε μια υπέροχη προσωπογραφία του Οσίου Γέροντος Νεκταρίου.
Από την πρώτη στιγμή που είδα αυτό το καταπληκτικό έργο, στο οποίο ο Γέροντας Νεκτάριος είναι "ολοζώντανος", μια ευχή κάνω. Να έρθει η ευλογημένη ώρα που θα μπει και το φωτοστέφανο.

Παππού μας αγαπημένε, πολυσέβαστε τίμιε Πάτερ, όσιε Γέροντα Νεκτάριε, μην μας ξεχνάς στις προσευχές σου.
Επικαλούμαστε την ευχή σου, Γέροντα, ζητώντας τη μεσιτεία σου. 

Εμμανουήλ Πούλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου