Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό μας Ναό.

 

Με την λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και ιερότητα όπως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας μας, εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό μας Ναό. Από νωρίς οι πιστοί ενορίτες μας κατέκλυσαν τους χώρους του Ιερού Ναού, κρατώντας ο καθένας από μία Ιερά Εικόνα και με ευλάβεια συμμετείχαν στην ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Είχαμε την χαρά να προστεί και να λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους πιστούς ομίλησε για την αξία της εορτής της Ορθοδοξίας η οποία δεν είναι μόνο ανάμνηση των ηρωϊκών αγώνων των μαρτύρων, των Αγίων και των ομολογητών της Πίστεώς μας αλλά και ευθύνη για όλους εμάς τους συνεχιστές αυτής της εμπειρίας και μαρτυρίας της ορθόδοξης ζωής στην εποχή μας. 

Με προσευχητική διάθεση και ευταξία λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή η οποία εξήλθε του Ιερού Ναού κρατώντας οι ιερείς του Ναού τίμια λείψανα, τα παιδιά των κατηχητικών μας συντροφιών τα ιερά λάβαρα, ιερές εικόνες, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους τις παλαιές ιερές εικόνες από το μουσείο του Ιερού Ναού  και τον πιστό λαό να συνοδεύει κρατώντας τις ιερές εικόνες τους και από μία μικρή βυζαντινή σημαία που τους δόθηκε από τον Ιερό μας Ναό ως ανάμνηση του φετινού εορτασμού.

Η ιερά Λιτανεία ολοκληρώθηκε με τις ευχές που ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας μας και στο τέλος όλοι μαζί ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο καθώς επίσης και το Τη Υπερμάχω.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου