Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στον φυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας.

anastasios alvanias5

 

Επίσκεψη γεμάτη πατρική στοργή πραγματοποίησε στους ειδικούς χώρους κράτησης, στον προφυλακισμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ιδιαίτερα συναισθηματική και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Για τον εδώ και τρεις μήνες στερούμενο την ελευθερία κι επικοινωνία, Χειμαρριώτη τοπικό άρχοντα αποτέλεσε η σημερινή επίσκεψη και η μοναδική αγαπητική και ενθαρρυντική κουβέντα με τον Αρχιεπίσκοπο απροσδόκητο δώρο ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Ορθοδόξων, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ας σημειωθεί ότι για τους Χειμαρριώτες η Παναγία είναι στήριγμα και ευλαβική αναφορά όπως για το σύνολο του Ελληνισμού.

Για τον Αρχιεπίσκοπο, που εδώ κι εβδομάδες επέμενε κι ανέμενε την σχετική έγκριση των αρχών για να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στο κελί κράτησης, ήταν όχι μόνο εκπλήρωση της εντολής για συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους και διωκόμενους.

 

Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι ενώ διώκεται, και ταλαιπωρείται επί δεκαετίες τώρα στον καθ όλα δύσκολο χώρο της Αλβανίας αποτελεί στήριγμα και ανάχωμα για τους αδικημένους.

Δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα το γεγονός ότι επέλεξε να δωρίσει στον κρατούμενο Δήμαρχο την ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Είναι βαθιά πνευματικό και συνυφασμένο αφενός με την ανάγκη για περισσότερη ανδρεία στην αντίσταση κατά της αδικίας κι αφετέρου έκκληση ώστε να αναμένουμε έχοντας σ Εκείνη στηρίξει την ελπίδα μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αποτελεί πρώτυπο στην τόλμη ομολογίας της αλήθειας ως προϋπόθεση βασική για επικράτηση της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη είναι βασικός παράγοντας για σταθερή ειρήνη και συνοχή.

Η σημερινή επίσκεψη του στα κελιά των Τιράνων εμπεριέχει και τα τρία αυτά στοιχεία.

Ότι όταν ένα μέλος της Εκκλησίας διώκεται αδίκως αδικείται όλη η Εκκλησία.

Κι εν τέλει η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της έννομης τάξης συμβάλει στην κοινωνική καταλλαγή και την ανάπτυξη σχέσεων κατανόησης και ειρηνικών.

Πέραν των άλλων η πνευματική στήριξη στον Φρέντη Διονύσιο Μπελέρη, τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας, απ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνος γνωρίζει, είναι και μήνυμα ελπίδας και ενίσχυσης για την οικογένεια του κρατούμενο και όλη την κοινότητα των πιστών της περιοχής...

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου