Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

*Η δύναμη των Χαιρετισμών στην Παναγία!*

 


Πριν από πολλά χρόνια μια ευσεβής οικογένεια ζούσε σε αγροτική περιοχή! Επειδή δεν ήξεραν πολλά γράμματα, συνήθιζαν να προσεύχονται δυνατά μέσα στο σπίτι με τον Αρχαγγελικό Χαιρετισμό, και αυτόν ακριβώς τον Χαιρετισμό, ακούγοντας τον μικρότερο γιο της οικογένειας από την παιδική του ηλικία, συνέχισε να τον επαναλαμβάνει, είτε ήταν μέσα στο σπίτι είτε έπαιζε. Έξω στην αυλή.

Μια μέρα όταν ήταν λίγο μεγαλύτερος, έφυγε για λίγο από το σπίτι και πήγε να παίξει με τα άλλα παιδιά κοντά στο ποτάμι που πέρασε από το χωριό τους. 

Όσο απρόσεκτος ήταν γλίστρησε και έπεσε στο ποτάμι.
Και καθώς ήταν χειμώνας και τα νερά φουσκωμένα το μικρό, που δυστυχώς δεν ήξερε κολύμπι, γρήγορα το σάρωσαν τα βιαστικά νερά.

Τα άλλα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, οι χωρικοί έτρεξαν αμέσως και κάποιοι βούτηξαν ακόμη και στο ποτάμι και κολύμπησαν στην προσπάθειά τους να βρουν το παιδί.

Εν τω μεταξύ ειδοποιήθηκε η μητέρα και γεμάτη αγωνία έτρεξε και αυτή στο σημείο που είχε πέσει ο μικρός της γιος στο ποτάμι.
Πέρασε ο καιρός και ο μικρός δεν έδωσε σημάδι ζωής! Κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν και στις δύο όχθες του ποταμού για να παραλάβουν το νεκρό σώμα του αγοριού, αφού πλέον ήταν πεπεισμένοι ότι το μικρό θα είχε πνιγεί!


Μόνο η μητέρα του είχε την ελπίδα της στην Παναγία και με δάκρυα στα μάτια Την παρακαλούσε να κάνει το θαύμα Της και να της χαρίσει το παιδί της. Και ω το παράδοξο θαύμα.
Βλέπουν από τον πάτο του ποταμού, μια φιγούρα να ξεπροβάλλει, να έρχεται ενάντια στην κατεύθυνση του ποταμού.
Όταν πλησίασε, έβλεπαν το μικρό να επιπλέει στο ποτάμι, με τα ρούχα του στεγνά και χαμογελούσε χαρούμενα, χτυπώντας τα χέρια του χαρούμενα.

Και η μάνα και οι υπόλοιποι βούτηξαν στο νερό και το μικρό χάθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, η οποία γεμάτη δάκρυα, ευχαρίστησε την Παναγία μας για το θαύμα Της!
«Μα γιατί κλαις μάνα» ειπε ο μικρος και συνεχισε :’’όταν έπεσα στο νερό ένιωσα δύο χέρια να με σηκώνουν. Γύρισα και είδα την Παναγιά μας να με κρατάει στην αγκαλιά Της, και όλο αυτό το διάστημα ήμουν μαζί Της. Και ξέρεις παίζαμε μαζί! "

"Την χαιρέτησα όπως μου έμαθες και όπως έκανα από μωρό! Της έλεγα συνέχεια "Χαίρε Παναγία μου! "και Εκείνη, χαμογελώντας, μου απάντησε: "Ο Κύριος μαζί σου! "

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου