Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΤΟ ΡΑΣΟ...


Η εβδομάδα μετά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία μας, ως εβδομάδα αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλίσεις.

Η Ιερατική Κλίση είναι ο πόθος, που γεννά ο Θεός στην καρδιά ενός παιδιού - νέου, ώστε να αφιερώσει την ζωή του στην διακονία του λαού Του! Ας προσέξουμε.... 

Όχι να γίνει "εκπρόσωπος του Θεού", όπως πολύ αφελώς πολλοί λένε (Λες και ο Θεός έχει ανάγκη αντιπροσώπου! ) , αλλά διάκονος του λαού του Θεού, μεσίτης και ικέτης των αδελφών του προς τον Θεό.

Μια υγιής Ιερατική Κλίση χαρακτηρίζεται από την αγάπη προς τον Χριστό και την αγάπη προς τους αδελφούς! Αν λείπει ένα απ'τα δύο, κάτι δεν πάει καλά....

Την σημερινή ημέρα (10/4) γιορτάζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε', Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος κρεμάστηκε από τους Τούρκους την Κυριακή του Πάσχα του 1821, ως ηθικός αυτουργός της Επανάστασης, στην πύλη του Πατριαρχείου (η οποία έως και σήμερα παραμένει κλειστή).

Αυτή η ευλογημένη συγκυρία της εβδομάδας των Ιερατικών Κλίσεων και της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Ε', συνδυάζονται απόλυτα στην εξής αλήθεια....Το Ράσο του Ιερέα οφείλει να είναι το σύμβολο και η σημαία της θυσίας για την αγάπη του Χριστού! Της θυσίας για την αγάπη του συνανθρώπου μας!

Αν το ράσο δεν είναι ένδυμα διακονίας, χάνει το νόημά του! Ένα νόημα, το οποίο καλό θα ήταν να βάλουν καλά στο μυαλό τους, όσοι νέοι ποθούν να το φορέσουν. Ένα νόημα, το οποίο οφείλουμε (όσοι το φορούμε) διαρκώς να το
επανα - χαράσσουμε στην καρδιά μας, σε ότι κι αν κάνουμε!

Όμως, μια παράκληση......!

Επειδή η θυσία, είναι πράγμα δύσκολο και αγώνας με πόνο, ίσως δεις κάπου κάπου έναν Ιερέα, που λύγισε, προς στιγμήν, από τον αγώνα αυτόν......

Σε παρακαλώ, μια προσευχή! Για εκείνον, που τόσες φορές προσευχήθηκε για εσένα.... Μια προσευχή, να μην δειλιάσει μπροστά απ'την κρεμάλα! Μια προσευχή, να μείνει πιστός στην θυσία του, μέχρι τέλους!

Να προσευχόμαστε στον Κύριο, να δίνει στην Εκκλησία Του αξίους Ιερείς με πνεύμα θυσίας! Γνήσιους συνεχιστές της Ορθοδόξου Παραδόσεως μας, αληθινούς διακονητέςτου αιματοβαμένου Ράσου!

~ Υ.Γ. 1) Το λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Ε' φυλάσσεται στην Μητρόπολη Αθηνών και είναι άφθαρτο!

~ Υ. Γ. 2) Οι Ιερείς έχουν - έχουμε πολύ ανάγκη τις προσευχές σας....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου