Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ο «θρίαμβος» της αφροσύνης και η απάντηση του Θεού.

troulos pantokrator

 

Αναστάσιος Γ. Λέκκας


Στις ημέρες που ζούμε όλος ο κόσμος βιώνει έναν αβίωτο φόβο και τρόμο από ασταμάτητες πολεμικές εχθροπραξίες, που τις αποφασίζουν άφρονες και πολεμοχαρείς ηγέτες, των οποίων η ανεξάντλητη και αχαλίνωτη μανία στηρίζεται στην, απαράδεκτη από τον Θεό και τους συνετούς ανθρώπους προτροπή: «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος».

Είναι οι άνθρωποι, που δεν γνώρισαν ή δεν θέλησαν να γνωρίσουν τον Πάνσοφο και Πανάγαθο Θεό, ως αληθινό Θεό για τα μεγαλεία της Δημιουργίας Του, τις άπειρες και μεγάλες ευεργεσίες Του, και με τη σκοτισμένη συνείδηση και διάνοιά τους, βάζουν στο περιθώριο τον Θεό, γιατί έτσι, νομίζουν, ότι μπορούν να κάνουν.

Τοποθετούν πάνω από τον Παντοδύναμο Θεό, την ασέβειά τους, την μωρία και την κακία τους, τις ψευδολογίες και τις πονηρές διαθέσεις τους, με όλα αυτά που τους κάνουν δούλους σε απερίγραπτες, αμαρτωλές και επαίσχυντες πράξεις.

Τα πονηρά σχέδια και οι διαθέσεις που έχουν, τους κάνουν να αντιτάσσονται στην Παντοδυναμία και την Αγάπη του Θεού, και με την σκληρή καρδιά που διαθέτουν γίνονται υλόφρονες και λαίμαργοι.

Το στόμα τους λέει λόγους ψεύτικους και υποκριτικούς, και αντικρίζουν τους φτωχούς λαούς και ανθρώπους, όπως το ορμητικό λιοντάρι, που ενεδρεύει σε απόκρυφους τόπους, έτοιμο να επιτεθεί, να αρπάξει και να κατασπαράξει τη λεία του.

Καταδικαστέα, ωστόσο, και επικίνδυνη αφροσύνη, που προκαλεί μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και δυστυχία υπάρχει, δυστυχώς, και στη δική μας Πατρίδα.

Κι αυτό συμβαίνει, όταν, για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι δικοί μας άρχοντες, ηγέτες, κυβερνήτες και υποψήφιοι διεκδικητές της εξουσίας, που με την ανύπαρκτη ή υπαρκτή, αλλά χαλαρή ηθική ζωή που ζούνε δεν αναγνωρίζουν και δεν διορθώνουν τα λάθη τους, αλλά, για παράδειγμα, πανηγυρίζουν για την κατάκτηση επενδυτικών βαθμίδων, ενώ αδιαφορούν πλήρως για τα χαμηλά, από τα χαμηλότερα στην ευρωπαϊκή ένωση, επίπεδα ζωής και διατροφής των φτωχών ανθρώπων, την πλειοψηφία, δηλαδή, του Λαού της χώρας, πάνω στον οποίο αδικημένο Λαό στηρίζεται η εξουσία τους.

Πανηγυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να είναι διαρκώς άγρυπνοι για να αντιμετωπίζουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις αδικίες, τις αισχροκέρδειες, τις πρωτοφανείς παρανομίες και φοροκλοπές, τα διάφορα εγκλήματα, τους βιασμούς κάθε είδους, τον ξεσηκωμό των ανηλίκων μέσα και έξω από τα σχολεία, και τόσα άλλα φοβερά εγκλήματα ων ουκ έστι αριθμός.

Οι απογοητευμένοι άνθρωποι στέκουν στα σταυροδρόμια του κόσμου και φοβισμένοι και απορημένοι ρωτούνε και ζητούνε να μάθουν ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρουν, και πώς θα βρούνε την Ειρήνη, που τους λείπει.

Την μοναδική και σωστή απάντηση την παίρνουν από τον Ίδιο τον Θεό, τον Ιησού Χριστό, τον Δημιουργό και Κυβερνήτη του Σύμπαντος, ο οποίος, σ’ όλους αυτούς που αδικούνται, στους κατατρεγμένους, στους απροστάτευτους και απελπισμένους, σ’ αυτούς που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, στους αβοήθητους, σ’ όλους αυτούς που στηρίζουν την ελπίδα τους στο έλεός Του και την Αγάπη Του, σ’ όλους εκείνους που πιστεύουν στον Λόγο και την Αλήθειά Του.

Σ’ όλους αυτούς, ο Θεός φωνάζει και τους λέει: «Ελάτε κοντά μου όλοι όσοι μοχθείτε και κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι με το βάρος των αμαρτιών, των θλίψεων και των πλανών, και εγώ θα σας αναπαύσω και θα σας ξεκουράσω.

Σηκώστε πάνω σας τον ζυγό της υπακοής σας σε μένα και μη διστάζετε, γιατί ο ζυγός μου είναι καλός και χρήσιμος, και το φορτίο των υποχρεώσεων και των καθηκόντων σας, που εγώ το επιβάλλω, είναι ελαφρό.

Εγώ σας δίνω την Αληθινή και Αναφαίρετη Ειρήνη, την δική μου Ειρήνη. Δεν σας δίνω την ψεύτικη ειρήνη του κόσμου.

Να μην ταράσσεται, λοιπόν, η καρδιά σας από εσωτερικές ανησυχίες, και να μην δειλιάζετε μπροστά στους εξωτερικούς κινδύνους, αφού θα έχετε εμένα και την Ειρήνη μου μέσα στην ψυχή σας.» (Ιω. κεφ. ιδ 37)

Μ’ αυτά τα λόγια και τις διαβεβαιώσεις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όλες οι συμφορές και οι δυστυχίες, όλοι οι φόβοι και οι θλίψεις μας εξαφανίζονται, και ο Ουρανός της ζωής μας θα γίνεται ένας στέρεος και φωτεινός Ουρανός, που κάθε ημέρα θα φωτίζει την πορεία μας στον δρόμο του Θεού.

Γένοιτο Κύριε, γένοιτο.

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου