Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Αύριο το απόγευμα ο Πειραιάς υποδέχεται την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας απ'ο την Κύθνο.

Greek Orthodox Religious Tourism: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΚΑΝΑΛΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ.

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, στόν Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς ξεκινούν αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις  με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις  29 Οκτωβρίου 2024.

Στα φετινά Δημήτρια θα γίνει η υποδοχή της αυθεντικής και θαυματουργής Εικόνας Παναγίας Κανάλας από την νήσο Κύθνο, η οποία θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς αγιασμό και οικοδομή του πιστού λαού του Πειραιά, αλλά και του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Αύριο το απόγευμα στις 5.00 το απόγευμα στο κεντρικό λιμένα του Πειραιά, στην πύλη Ε4, θα γίνει η υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό της πόλεως μας αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρεται στο λιμάνι του Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και θα αποδοθούν οι ανάλογες τιμές με την ευκαιρία της ελεύσεως Της.

Καλούνται οι πιστοί να παρευρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά για να τιμήσουμε την ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ και να πάρουμε την ευλογία της Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.


    Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου αυτής περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο ιερές Παρακλήσεις, ομιλίες και αγρυπνίες. 

Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, εκλεκτοί ομιλητές και πατέρες θα κοσμήσουν και τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προσμένοντας τους πιστούς από όλα τα σημεία του Πειραιά και του λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν με προθυμία και ευλάβεια.
 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2024 στην κεντρική σελίδα του ενορικαού μας ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου