Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την Παναγία Κανάλα

panagia kanala 7

 

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2024, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας η οποία μεταφέρθηκε από το νησί της Κύθνου, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Δανιήλ, με την τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ».

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην πόλη του Πειραιά με την ευκαιρία του δεκαεξαημέρου εορτασμού που πραγματοποιεί η ενορία του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024» από 13 Οκτωβρίου έως 29 Οκτωβρίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά την θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μαζί με τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο Αχελώου κ. Νήφωνα, οι επίσημοι και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο πιστός λαός ο οποίος συνέρευσε κατά εκατοντάδες στην έλευση της Παναγίας μας.

Επίσης συμμετείχαν νέοι και νέες των κατηχητικών ενοριακών συντροφιών, νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες, αναγνώστες και ιερόπαιδες.

Ο Σεβ.. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε δέηση τονίζοντας την αξία της ελεύσεως της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Κανάλας στον Παναγιοσκέπαστο Πειραιά, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου, τον Δήμαρχο Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη καθώς και τον κυβερνήτη της τορπιλακάτου Πλωτάρχη Ευάγγελο Σερρή.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς όπου τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιερά Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κατά την παραμονή της Παναγίας της Κανάλας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς καθημερινά θα τελούνται οι εξής ακολουθίες:

Α. 6.30- 9:00 το πρωί, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Β. 12.00 το μεσημέρι, Ιερά Παράκληση της Παναγίας

Γ. 6:00 - 7:00 το απόγευμα, Εσπερινός και ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Δ. 7:00 - 8:00 το βράδυ, Πνευματική Ομιλία.

Ε. 8:00 - 9:00 το βράδυ, Καταφυγή Διαλόγου.

ΣΤ. 9:30 - 1:00 τα μεσάνυχτα, Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου (Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 166, τηλ. 210-4614658, πρόσβαση στον Ιερό Ναό από Αθήνα με Αττικό μετρό: Στάση Μανιάτικα, από Πειραιά: Λεωφορείο 824, 825, 826) θα παραμένει ανοιχτός από τις 6:00 το πρωί έως τις 1:00 τα μεσάνυχτα καθημερινώς, ενώ όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις των "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2024", λατρευτικές, πνευματικές, πολιτιστικές, θα μεταδίδονται απ' ευθείας από το επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού στη διεύθυνση YouTube: Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών | Άγιος Δημήτριος Πειραιώς.

Πηγή: romfea.gr

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1

panagia kanala 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου