Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΥΔΡΑΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ


Με πολύ χαρά η μικτή χορωδία της ενορίας μας παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κατόπιν προσκλήσεως της υπευθύνου των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής των περιοχών Τροιζήνας και Πόρου κας Αικατερίνας Γαβριήλ.
Από νωρίς η μικτή χορωδία της ενορίας μας αποτελούμενη από 45 μέλη και παρουσία του χοράρχου της αλλά και του υπευθύνου νεότητος π. Πολυκάρπου ξεκίνησαν από νωρίς με κατεύθυνση την όμορφη πόλη της Τροιζήνας.
Εκεί μας υπεδέχθησαν ο πολύ φιλόξενος Δήμαρχος της πόλης κ. Ιωάννης Σαμπάνης και η υπεύθυνος των κύκλων κ. Α. Γαβριήλ.
Μας οδήγησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής  και εν συνεχεία κατέφθασε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ.
Η εκδήλωση περιελάμβανε εμπνευσμένη ομιλία από τον Μητροπολίτη, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τροιζήνας, κοπή πίτας και παρουσίαση προγράμματος από την χορωδία της ενορίας μας και συγκεκριμένα: Απολυτίκιο της Γεννήσεως του Χριστού, Α΄ ωδή του Κανόνος των Χριστουγέννων, Κάλαντα Χριστουγέννων Βυζαντινά, Κάλαντα Χριστουγέννων Ικαρίας, Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Βυζαντινά και τα παραδοσιακά τραγούδια Τη θάλασσα τη γαλανή, Βλάχα Νάξου και Έχε γεια Παναγιά.  
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χορωδία μας απέσπασε εκτός από πολλά χειροκροτήματα, πολύ καλές εντυπώσεις και σχόλια.
Κατόπιν ο ευγενέστατος Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε ότι μας εντυπωσίασε η απλότητα και η εκ βάθους αγάπη και φιλοξενία του προς όλους μας, παρέθεσε στη χορωδία μας πλούσιο δείπνο σε εστιατόριο πλησίον του λιμανιού της όμορφης Τροιζήνας.
Οι στιγμές που περάσαμε σε αυτή μας την εξόρμηση θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο κειμηλιαρχείο των ψυχών μας.
Ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου προστάτου μας Δημητρίου να ευλογεί να αγιάζει και χαρίζει υγεία άπαντας τους συντελεστάς στο πνευματικό και θεάρεστο έργο της περιοχής Τροιζήνας ενώ εμείς ταπεινά ευχόμεθα την εξ ύψους ενίσχυση στο έργο τόσο του Μητροπολίτου κ. Εφραίμ όσο και του Δημάρχου Τροιζήνας κ. Ιωάννου Σαμπάνη και της ευλαβέστατης υπευθύνου των κύκλων Αγίας Γραφής κ. Αικατερίνας Γαβριήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου