Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ



Το τριήμερο 28 29 30 Δεκεμβρίου τα στελέχη νεότητος της ενορίας μας είχαν την ευκαιρία μιας εξόρμησης- εκδρομής στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Δράμας και Έδεσσας.
    Την πρώτη  μέρα είχαν την ευκαιρία οι 15 συμμετέχοντες στην εκδρομή να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά όπου τίθεται εις προσκύνηση και αγιασμό των πιστών το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αξιοζήλευτο έργο των πατέρων του Ιερού Ναού τόσο του Αρχιμανδρίτου Μεθοδίου όσο και του ιεροδιακόνου Στυλιανού που διακονούν στον ευαίσθητο τομέα επί της νεότητος.
    Την δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν τις θαυμάσιες ιερές μονές της περιοχής της Δράμας της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης και Αναλήψεως στη Σίψα που υπάρχει ο τάφος και λείψανο του νέου μεγάλου και θαυματουργού Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη. Κατόπιν κατευθύνθηκαν στην ονειρούπολη της Δράμας όπου είχαν την ευκαιρία να νιώσουν οι μεγάλοι παιδιά και οι μικρότεροι νήπια…..Εν συνεχεία αργά το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο ο οποίος διακρίνεται για την άδολη και αστείρευτη αγάπη του για την πατρίδα μας και την Εκκλησία η οποία εκφράζεται μέσα και από το γραπτό αλλά και τον προφορικό του λόγο με πάθος και πόνο καρδιάς. Δέχθηκαν τα δώρα της αγάπης του αλλά και τους πατρικούς του λόγους.
    Την Τρίτη μέρα τα στελέχη μας είχαν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν τα κάλλη και την φυσική ομορφιά στην πόλη της Έδεσσας και κυρίως τους καταράκτες. Οι πολλές φωτογραφίες μαρτυρούν του λόγου το αληθές..
    Με πολλές αναμνήσεις αλλά και ζωηρή την επιθυμία να επαναληφθούν και άλλες πολλές φορές τέτοιου είδους αποδράσεις επέστρεψαν με τις καλλίτερες των εντυπώσεων στις πατρικές τους εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου