Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Απόηχος από τη γιορτή λήξης των κατηχητικών της ενορίας μας (30-05-2010)

Με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη οι κατηχητές και τα μέλη των κατηχητικών συντροφιών της ενορίας μας πραγματοποίησαν την Κυριακή 30 Μαίου στο Δούκα Δημοτικό σχολείο της ενορίας μας την 10η γιορτή λήξης των κατηχητικών για το ιεραποστολικό έτος 2009 - 2010.
Η γιορτή ξεκίνησε με παρουσίαση μουσικού προγράμματος από τους σπουδαστές των μουσικών οργάνων (κιθάρα,βιολί, πιάνο) που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό μας Κέντρο τα τελευταία 3 χρόνια.Η υπεύθυνη της μουσικής παιδείας της ενορίας μας κ. Σταυρούλα Μέντη-Κυριακίδου ενημέρωσε τους παρισταμένους για αυτή την ωραία δραστηριότητα της ενορίας μας που είναι άξια επαίνων. Μουσικά κομμάτια στη κιθάρα παρουσίασαν οι: Ευάγγελος Κολιόπουλος, Παναγιώτης Μπέτσης & Σταύρος Σταματάκης,  στο βιολί οι: Νεκταρία Κοτζιά & Άγγελική Κατσαρου, και στο αρμόνιο οι: Όλγα-Μυρτώ Βασιλακοπούλου, Ζωή- Γερασιμία Στρατηδάκη & Βασιλική Μουστάκη. Υπεύθυνοι εκμάθησης ήταν στην κιθάρα οι: Χρήστος Κώτσης, Γεώργιος Παντελάκης, στο Βιολί η Μαρία Χονδρογιάννη και στο Αρμόνιο η Χρύσα Σοφρά τα μαθήματα δε της ευρωπαικής μουσικής παρέδιδε η κ. Σταυρούλα Μέντη. Εν συνεχεία οι: Δημήτριος Καλούδας, Πέτρος Μουστάκας, Αναστασία Χριστοφοράτου & Άννα Καπαγερίδου μας  καλωσόρισαν στην εκδήλωση με κρητικές μαντινάδες και κατόπιν το μουσικό συγκρότημα της ενορίας μας ΝΕΣΤΟΡΕΣ  μας κράτησε συντροφιά και μας ταξίδεψε με τις μουσικές του επιλογές για περίπου 10 λεπτά. Οι Νέστορες αποτελούνταν από τον Χρήστο Κώτση κιθάρα, Χρήστο Μούχλια ντραμς, Άγγελο Κώτση αρμόνιο & Βαρβάρα και Κατερίνα Κώτση φωνή.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το κατηχητικό της προσχολικής ηλικίας που κυριολετικά ζωντάνεψε την εκδήλωση με το χορευτικό υπό την μουσική του τραγουδιού "τα παπάκια" και το τραγούδι "το ναυτάκι".Υπεύθυνη του τμήματος ήταν η κ. Ειρήνη Γιαννιώτη με βοηθούς τις Φωτεινή Κουκουλιάντα & Αργυρώ Μούνδρου.
Ακολούθησε η παραδοσιακή χορωδία της ενορίας μας που παρουσίασε 3 τραγούδια: Μυρτιά, Απαγωγή και Το περιστέρι και εν συνεχεία η νεανική χορωδία που παρουσίασε τα τραγούδια Εγώπολη, Μπορώ & Ν' αγαπάς. Υπεύθυνοι των χορωδιών ήταν οι: Δημήτριος Αρώνης και Κατερίνα Καποδίστρια. Τις χορωδίες συνόδεψαν τα μέλη του συγκροτήματος Νέστορες και η κ. Σταυρούλα Μέντη.
Μετά την παρουσίαση των χορωδιών τα παιδιά των κατηχητικών σε αυτό το σημείο του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε 2 ομαδικά παιχνίδια: στο πρώτο που αφορούσε τα παιδιά του Δημοτικού έπρεπε να διαγωνιστούν στη δοκιμασία της καρπουζομαχίας. Η δυσκολία ήταν ότι το κομμάτι του συμμετέχοντος ήταν πασπαλισμένο με αλάτι. Το 2ο παιχνίδι που αφορούσε τα παιδιά γυμνασίου λυκείου χρειαζόταν τη γεύση και την εξυπνάδα αφού έπρεπε τα παιδιά να μαντέψουν τι ήταν αυτό που γεύονταν, δοκιμασία: Γευσιγνωσία.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τα χορευτικά των Δημοτικών σχολείων 6ου και 52ου που παρουσίασαν χορούς από τη Λήμνο με υπεύθυνο την κ.Αναστασία Χονδρουδάκη, το 1ο χορευτικό κατηχητικών Δημοτικού που παρουσίασε χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία με υπεύθυνο την κ.Βασιλική Θειιακούλη, το 2ο χορευτικό Ενηλίκων Αγίου Δημητρίου που παρουσίασε χορούς από την Δυτική Θράκη με υπεύθυνο την κ.Βασιλική Θειακούλη & το 3ο χορευτικό κατηχητικών Γυμνασίου - Λυκείου που παρουσίασε χορούς από την Αμοργό με υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Αλεξέλη.
Στη συνέχεια του προγράμματος το λόγο έλαβε ο υπεύθυνος ιερέας νεότητος Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους πολύτιμους συνεργάτες του, όπως ανέφερε, προέτρεψε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στη κατασκήνωση της μητρόπολεως Πειραιώς αλλά και να συνεχίσουν τα παιδιά να βρίσκονται στο χώρο της Εκκλησίας, της ενορίας και του Πνευματικού Κέντρου που γι' αυτά είναι ενας χώρος που τους ανήκει αφού είναι ο χώρος της πνευματικής τους οικογένειας. 
Τέλος ακολούθησε το επιτυχημένο θεατρικό έργο "Το φαρμακείο". Σ' ένα φαρμακείο εκτυλίσσονται σκηνές απείρου γέλιου τόσο από τους πελάτες που έχουν τα δικά τους ελλατώματα όσο και από τον άπειρο βοηθό του φαρμακοποιού ο οποίος θέλοντας να εξυπηρετήσει τους πελάτες του δημιουργεί μία σειρά από γκάφες που βάζουν το φαρμακείο, τον φαρμακοποιό αλλά  και τον ίδιο σε περιπέτειες.Οι πρωταγωνιστές ήταν: Μικές: Μιχαήλ Χριστοφοράτος, Βαγγέλης: Θεόδωρος Φοράδης, Γκαντέμης: Άγγελος Κώτσης, Μύωπας: Χρήστος Κώτσης, Αρρωστιάρης: Αντωνία Αλεξέλη, Ανήσυχος: Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Φαγάς: Χρήστος Μούχλιας, Αστυνομικός: Εμμανουήλ Βρόντος, Ζωόφιλος: Αργυρώ Μούνδρου, Γιαγιά: Μαρία Παππά.
Αφού δόθηκαν τα αναμνηστικά DVD  και τα σταυρουδάκια στα μέλη των κατηχητικών τμημάτων, & οι έπαινοι για τα παιδια που είχαν τις λιγότερες απουσίες στα μαθήματα μέσα στη χρονιά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι για όλους. 
Φυσικά τα στελέχη & τα μέλη των των κατηχητικών γυμνασίου- λυκείου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση-ταράτσα που πραγματοποιήθηκε μετά την γιορτή λήξης στη ταράτσα του πνευματικού μας Κέντρου με φαγητό και άλλα που είχαν προετοιμάσει οι λίαν αγαπητές κυρίες του φιλοπτώχου.
Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι: Μιχαήλ Παππάς, Δημήτριος Αρώνης, Χάρης Λογοθέτης, Βασίλειος Μωραίτης & Μιχαήλ Ρασούλης φυσικά υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου ιερέως πατρός Πολυκάρπου.
Είθε ο Κύριος να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους για τη συνέχεια τούτου του θεάρεστου έργου..
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου