Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αντίγραφο της Παναγίας της Προδρομίτισσας στη Ρωσία

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στην Ρουμάνικη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, έγινε η παραλαβή του πιστού αντιγράφου της θαυματουργικής αχειροποίητης εικόνας της Παναγίας της Προοδρομίτισσας, από την Ρώσικη Αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρούπολης.
Αύριο, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 η εικόνα θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα γίνει δεκτή με τιμές από κλήρο και λαό.
Να αναφερθεί, ότι η εν λόγω εικόνα της Παναγίας προορίζεται για τον νεοαναγειρόμενο ιερό ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στο προάστιο Τσάρσκογιε Σελό, της Βόρειας πρωτεύουσας του Βορρά κοντά στα θερινά ανάκτορα των Τσάρων.
Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, θα τελέσει τα εγκαίνια του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα εγκαίνια και η τοποθέτηση της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας της Προδρομίτισσας, θα τελεστούν παρουσία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ και της συζύγου του Σβετλάνας.
Την εικόνα της Παναγίας συνοδεύουν στην Αγία Πετρούπολη επίσημη αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους, που αποτελείται από τους, Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη (τέως Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους), μοναχό Ευθύμιο, Αντιπρόσωπο της Μονής Ζωγράφου και Αντιπρόσωπο της Μονής Βατοπαιδίου και δύο μοναχών της Ρουμάνικης Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου.
Η εικόνα έφτασε πριν από λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη και έγινε δεκτή με τιμές από τον Πρόξενο της Ρωσίας κ. Αλέξιο Ποπόφ, στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί τελέστηκε Δοξολογία προς τιμήν της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Προοδρομίτισσας, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Προξενείου.
Ο Γενικός Πρόξενος, απευθυνόμενος στους Αγιορείτες και στην Ρώσικη Αντιπροσωπεία, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι συγκινημένος για το σημερινό ευλογημένο γεγονός, διότι προσκυνήσαμε το πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Προοδρομίτισσας, το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στη Ρωσία».
Επίσης, υπογράμμισε ότι «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι τα τελευταία δέκα χρόνια αυξάνονται καθημερινά οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Αγίου Όρους. Ως εκπρόσωπος του Ρωσικού Κράτους, προσπαθώ οι σχέσεις των δύο Ορθοδόξων λαών Ρωσίας και Ελλάδας να είναι αδελφικές».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι αύριο Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στο Τσάρσκογιε Σελό, παρουσία των Αγιορειτών Πατέρων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του διάσημου Ρώσου φωτογράφου Βιτάλι Κισλώφ, που θα είναι αφιερωμένη στην καθημερινή ζωή του Αγίου Όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου