Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Φάβα με σουπιές και καραμελωμένα πατζάρια (Σαντορίνη)



  Για 4 άτομα
6 σουπιές καθαρισμένες

για τη μαρινάδα:
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βαλσαμικό ξύδι.
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Λίγο ελαιόλαδο

Για τη φάβα:
Μισό νεροπότηρο φάβα
4 ποτήρια νερό
Μισό κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα:
4 μικρά παντζάρια βρασμένα
Λίγο ξύδι φραμπουάζ
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
 
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Σ’ένα μπολ, ρίχνετε το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και λίγο λάδι, ενώ ανακατεύετε. Αφήνετε τη μαρινάδα στην άκρη για έξι ώρες.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη φάβα να βράσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα . Τσεκάρετε κατά διαστήματα και ξαφρίζετε εάν χρειάζεται. Προσθέτετε αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι .Λίγο πριν το τέλος αφαιρείτε το κρεμμύδι .
Σ’ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Τα “παντρεύετε “ με την έτοιμη φάβα. Ανακατεύετε και αφήνετε τη φάβα στην άκρη.
Ρίχνετε τις σουπιές στη μαρινάδα τις αφήνετε να μαριναριστούν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις ψήνετε στη σχάρα.
Κόβετε τα βρασμένα παντζάρια σε φέτες, τα ρίχνετε σε άλλο τηγάνι, μαζί με το ξύδι φραμπουάζ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα :Σε μια πιατέλα, τοποθετείτε κυκλικά τις φέτες από καραμελωμένα παντζάρια. Τοποθετείτε στη μέση την έτοιμη φάβα με τη βοήθεια ενός κορνέ και στη συνέχεια τα φιλέτα της σουπιάς το ένα πάνω από το άλλο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου