Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τον Μητροπολίτη πρώην Κισσάμου Ειρηναίο

Το Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010 στη Κίσσαμο και μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Τιμής και Σεβασμού στον πολιό γέροντα πρωην Μητροπολίτη Κισσαμου κ Σελίνου κ. Ειρηναίο Γαλανάκη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στον αυλειο χώρο του μουσείου που στεγάζει  τις αναμνήσεις από την θεοφιλή διακονία του «παππού» όπως τον αποκαλούν όχι μονό τα πνευματικά του παιδιά στην επαρχία Κισσάμου κ Σελίνου, αλλά και σε ολόκληρη τη Κρήτη, και ξεπερνώντας και τα όρια αυτής, φτάνοντας ως τη Γερμανία οπού διακόνησε Θεοφιλώς.
Το παρών στην ξεχωριστή αυτή βραδιά έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και πνευματικό ανάστημα του Γέροντα κ. Ειρηναίος, ο οποίος στην αρχή έκανε επιμνημόσυνη  δέηση  υπέρ των κεκοιμημένων Δωρητών και  Ευεργετών του Ιδρύματος.
Ακόμη παραβρέθηκαν: O  Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης κ Σφακίων Ειρηναίος, επίσης πνευματικό ανάστημα του πολιού Γέροντος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας κ Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, και ο επιχώριος Μητροπολίτης  Κισσάμου κ Σελινου κ. Αμφιλόχιος, καθώς επίσης και Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές, και πλήθους κόσμου, που θέλησαν να τιμήσουν τον Σοφό Γέροντα, τον Φιλάνθρωπο Ιεράρχη, τον ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου.
Από την πολιτική και πολιτειακή  ηγεσία το παρών έδωσαν : Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας κ Ναυτιλίας κ.Αρναουτάκης  Σταύρος, οι πρώην Υπουργοί κ .Σκουλάκης Μανώλης, κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ο Βουλευτής Χανίων κ. Δαμιανάκης Ευτύχης, και ο πρώην Βουλευτής Χανίων κ.Βολουδάκης Μανούσος.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Σκουλούδης Γ.,και έψαλε επίκαιρους ύμνους η Βυζαντινή χορωδία υπό την καθοδήγηση του κ.Χαρχαλακη.
Εκ μέρους του "Παππού" διάβασε μήνυμα ο ανιψιός του κ. Γαλανάκης Μιχάλης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν τιμητικό έπαινο, όλοι οι συνεργάτες που στηθήκανε δίπλα στο φιλανθρωπικό έργο του Γέροντα Ειρηναίου, όλα τα χρόνια της ποιμαντικής του Διακονίας.
Στο τέλος προσφέρθηκε στο παραβρισκόμενους κέρασμα ,και όλοι ευχηθήκανε ο θεός να δίνει υγεία και μακροημέρευση  στον Γέροντα, και να έχουν τις πνευματικές του ευχές για την κατά Θεον προκοπήν τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου