Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία


''Mε βαθειά κατάνυξη συγκεντρωθήκαμε εδώ, σε τουτον τον άγιο τόπο για άλλη μια φόρα, για να εκπληρώσουμε τις θρησκεύτικες μας υποχρεώσεις απέναντι στον προστάτη όλων των Κεφαλλήνων, "Των ορθοδόξων προστάτης" Άγιο Γεράσιμο!'' Με αύτη τη δήλωση εκλεισε ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο χώρο της Μόνης του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας επί τη ευκαιρία της μνήμης Του στις 15 και 16 Αυγούστου.
Προσκεκλημένοι του οικείου μητροπολίτου ηταν ο εκ Κεφαλληνίας καταγόμενος μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος (προεξάρχων της θείας λειτουργίας), ο βοηθός επίσκοπός του, Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος (προεξάρχων του εσπέρινου).
Νυχθημερόν χιλιάδες κόσμου πέρασαν να προσκυνήσουν το σεπτο σκήνωμα  του αγίου. Όλη τη διάρκεια της νύχτας,αλλά και τα ξημερώματα δεν σταματούσαν νέοι άνθρωποι να είναι εκαντοντάδες στην ουρά και να περιμένουν να προσκυνήσουν.
Ο γέροντας Κεφαλληνίας, ακούραστος όπως κάθε χρόνο, μετά το πέρας του εσπερινού, χοροστάτησε έως τα εξαποστελάρια της αγρυπνίας οπου κατά το τυπικό της μονής ψάλλονται τα εγκώμια του αγίου.
Εκτός από τις Τοπικές και Στρατιωτικές Αρχές, τη Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Υγείας κ. Μ.Ξενογιαννακοπούλου και ο βουλευτής του Νομού κ. Σ.Μοσχόπουλος, από την αντιπολίτευση ο κ. Γ.Γιακούματος,(και οι δύο Κεφαλλήνες).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου