Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Με λαμπρότητα τα εγκώμια της Παναγίας στην Μονή Γηροκομείου Πατρών

Μοναδικές στιγμές γεμάτες από θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια προς το πρόσωπο της Γλυκιάς μας Παναγιάς, βίωσαν χιλιάδες κόσμου που προσέτρεξαν στην ιστορική Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών, από τις γύρω περιοχές, για να συμμετάσχουν στον λαμπρό εορτασμό των Εγκωμίων της Παναγίας, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010.
Μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από 450 χρόνια, όταν ο Παλαιών Πατρών Διονύσιος συνέθεσε την ακολουθία του Εγκωμίων της Παναγίας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με ξεχωριστή συνέπεια, προβάλλοντας έτσι την μοναδικότητα του γεγονότος και την ιδιαιτερότητα της θρησκευτικότητας των ανθρώπων.
8 Αυγούστου 2010 και στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών, σύμπας ο κλήρος και ο λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, συμπαραστατούμενο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Συμεών Χατζή και πλειάδα ιερέων και διακόνων, αναπέμπουν ύμνους στην Παναγία για την σωτηρία του κόσμου.
Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά, χάρις στο άοκνο ενδιαφέρον και την πρωτότυπη πρωτοβουλία του Σεπτού Ποιμενάρχου, μεταδόθηκε η Ιερά Ακολουθία των εγκωμίων σ' απευθείας μετάδοση σε όλη σχεδόν την Δυτική Ελλάδα και δορυφορικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Όμορφες οι εικόνες των πιστών που δάκρυζαν στο άκουσμα του ονόματος της Παναγίας, αξέχαστες οι παραστάσεις των ανθρώπων που προσεύχονταν απλά και ταπεινά για το δικό τους πρόβλημα και καταγράφηκαν από τον φακό, κατά την διάρκεια του κηρύγματος του Σεβασμιωτάτου που κατά κοινή ομολογία άγγιξε και τον πλέον αδιάφορο, γεγονός που σε κάνει να ελπίζεις πως ο κόσμος δεν έπαψε να πιστεύει, πως αποζητά την Εκκλησία ως στοργική του μάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου