Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κέντρο απεξάρτησης "η Αγία Σκέπη" της Μητροπόλεως Λεμεσού

Τι είναι η θεραπευτική κοινότητα "Αγία Σκέπη"
 
Για όσους δεν μας ξέρουν:
Τι είναι η θεραπευτική κοινότητα «Αγία Σκέπη»; είναι μια μικρή κοινότητα, της οποίας οι κάτοικοι έχουν κοινό πρόγραμμα σε ασχολίες και ενδιαφέροντα. Είναι ενας χώρος που χρησιμοποιείται για την ψυχολογική απεξάρτηση ατόμων εξαρτημένων σε ναρκωτικές ουσίες. Η καθημερινή ζωή στην «Αγία Σκέπη» περιλαμβάνει ομάδες θεραπείας, εργαστήριο τέχνης, ξυλουργείο, αγρόκτημα, καθαριότητες, κηπουρική, παρασκευή φαγητού, ομάδες χοροθεραπείας, γυμναστήριο και άλλα.

Για τη λειτουργία της εργοδοτούνται 1 ειδικός νευρολόγος, 3 ψυχολόγοι, 5 σύμβουλοι – καθοδηγητές (Α), 5 σύμβουλοι - καθοδηγητές (Β), 1 υπεύθυνη κουζίνας, 2 άτομα διοικητικό λειτουργικό προσωπικό. Επίσης σαν μέλη του προσωπικού εργοδοτούνται μερικός 5 από τα απόφοιτα μέλη της κοινότητας που έχουν ολοκληρώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα της «Αγίας Σκέπης» 2 έως 5 χρόνια.


Τα έξοδα τις κοινότητας είναι τεραστία αφού λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση ολόκληρο το χρόνο. Το κόστος λειτουργίας ανέρχεται στις $220.000 ετησίως. Έμπρακτος συμπαραστάτης για την εξεύρεση των χρημάτων είναι ο σύνδεσμος φίλων «Αγίας Σκέπης». Με διάφορες εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί, με τη συμπαράσταση των μελών του, αλλά και με τις προαιρετικές εισφορές, που δέχεται, προσπαθεί να ανταποκριθεί στα λειτουργικά έξοδα του θεραπευτικού προγράμματος της κοινότητας.

Στη θεραπεία τα μέλη μας μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους, πώς να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, να δημιουργούν σωστές σχέσεις κτίζοντας έτσι ένα καινούργιο εαυτό με αρχές και αξίες. Τελευταίοι στόχοι του προγράμματος η ανεύρεση δουλειάς, και η ολική επανένταξη. Ευσυνείδητοι εργοδότες, άνθρωποι χωρίς προκαταλήψεις, δίνουν ίσες ευκαιρίες εργοδότησης στις επιχειρήσεις τους για τα υπό επανένταξη μέλη της «Αγίας Σκέπης».

Η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι μια από τις πλέον δύσκολες διαδικασίες, γι’ αυτό και η κάθε βοήθεια από όλο το κόσμο είναι σημαντική. Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της κοινότητας, την Ιερά Μονή Μαχαιρά όπου και η «Αγία Σκέπη» ανήκει, το σύνδεσμο φίλων, τους μικρούς και μεγάλους δωρητές καθώς και όλους εσάς που αγωνίζεστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου