Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα 2010

Αίγινα - Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με παρουσία πλήθους πιστών εορτάζει από σήμερα Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010 η νήσος Αίγινα την ετήσια μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορτασμών νωρίς το απόγευμα τελέστηκε μικρός εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο νέο παμμεγέθη ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Στον πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και  Ωρωπού κ. Κύριλλος, συμπροσευχομένων  των Μητροπολιτών Βεροίας Παντελεήμονος, Σάμου Ευσεβίου, Μεσογαίας Νικολάου και Ύδρας κ. Εφραίμ.
Να σημειωθεί, ότι τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της υπομονής, την οποία εξήσκησε σε όλη του την ζωή ο εορταζόμενος σήμερα Άγιος Νεκτάριος.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Άγιος Νεκτάριος υπέμεινε τις θλίψεις, τις διώξεις και την συκοφαντία σε όλη του την ιερατική ζωή με υπομονή και καρτερία, με αγόγγυστη υποταγή και παράδοση στο θέλημα του Θεού».
«Πηγή και χορηγός αυτής της πραγματικής και δυναμικής αρετής της υπομονής του, ήταν ο χορηγός κάθε αγαθού, ο Πανάγαθος Κύριος. Στην σιωπηλή υπομονή και την αγόγγυστη, ο παντεπόπτης Θεός του απάντησε μέσα από την Σοφία Σειράχ: «Ου μη καθυστερήση υπομονήν ευσεβούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κύριλλος.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν τον στήριξε αλλά και τον βράβευσε για όλα όσα αδίκως υπέμεινε από την ανθρώπινη αδυναμία και κακότητα. Υπέμεινε με καρτερία και πίστη τις δοκιμασίες της ζωής».
«Και ο Κύριος αγαπητοί μου, τον αξίωσε να βασιλεύει και δοξάζεται μαζί Του στην αιωνία Βασιλεία Του», είπε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.
Τέλος, να αναφερθεί, ότι η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου (Αιγίνης) απαριθμεί δεκαπέντε μοναχές οι οποίες εργάζονται ιεραποστολικά υπό την πνευματική καθοδήγηση της Ηγουμένης, Γερόντισσας Θεοδοσίας Μοναχής.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου