Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

2η ημέρα εορταστικών εκδηλώσεων στην Ενορία μας


ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχίμ. Ιάκωβος Κανάκης
Με την ευκαιρία της εορτής του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν χθές το απόγευμα με την υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου μάρτυρος Νέστορος, σήμερα το πρωί στον Ναό μας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος ταξίδεψε από την Δημητσάνα για να είναι συνεορταστής σήμερα κοντά μας.

Στον λόγο του ο π. Ιάκωβος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε τονίζοντας ότι, η ζωή χωρίς Θεό είναι μία ζωή δαιμονική, μία ζωή χωρίς την χαρά και την ελπίδα που δίνει ο Θεός στις καρδιές των ανθρώπων. Τόνισε ακόμη ότι ο διάβολος δεν έχει δύναμη επάνω στον πιστό, στον άνθρωπο που εξομολογείται και κοινωνεί και ζεί μέσα στην χάρη της Εκκλησίας. Τέλος αναφέρθηκε και στο ηρωϊκό φρόνημα που απαιτεί η εποχή μας παίρνοντας αφορμή και από τον Άγιο Νέστορα που μαρτύρησε σε άλλες εποχές μεν αλλά που δεν διαφέρουν και από τις σημερινές.
Να αναφερθεί ότι τόσο κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όσο και μετά το τέλος αρκετοί πιστοί πέρασαν και προσκύνησαν το Τίμιο Λείψανο.


Για περισσότερς φωτογραφίες πατήστε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου