Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Λαμπρός εορτασμός του Προστάτου μας Αγίου Δημητρίου


"Η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά Αγίους και να μην ταπεινώνεται!"

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο προστάτης μας Άγιος Δημήτριος με την ευκαιρία της εορτής που αποδίδει η Εκκλησία μας στο πρόσωπο του Αγίου που ιδιαίτερη σέβονται και τιμούν οι πιστοί Χριστιανοί στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ενορίας μας ιδιαίτερη ήταν η μεγαλοπρέπεια της σημερινής εορτής. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ μαζί με ιερείς οι οποίοι ήταν συλλειτουργοί στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Πολλοί ήσαν επίσης οι πιστοί που από νωρίς γέμισαν το χώρο του ναού και ήταν προσευχόμενοι.


Εποικοδομητικός και πολύ ενθουσιαστικός ήταν ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε " Η Ελλάδα υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού αλλά και εκείνη που με το ορθόδοξο βίωμα της και την παράδοση της έγινε φάρος για όλον τον κόσμο. Σε μια εποχή που οι κυβερνώντες με τους χειρισμούς τους ταπεινώνουν αυτόν τον υπερήφανο λαό, η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά Αγίους, να ακουμπά επάνω τους και να μην ταπεινώνεται "
Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθαν αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία της ενορίας μας μαζί με την Ελληνική Σημαία.
Να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος το οποίο έχει μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιμυαλών και το οποίο θα παραμείνει στο Ναό μας μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 30 Οκτωβρίου.

Μπορείτε να δείτε εδώ την ομιλία


1ο μέρος




2ο μέρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου