Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σύναξη νέων- μητέρων- σχολής γονέων με τον π. Ματθαίο Α. Χάλαρη

 Κοινή σύναξη πραγματοποιήθηκε για την σύναξη Μητέρων, σύναξη νέων, σχολή γονέων & παραδοσιακή χορωδία της ενορίας μας την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 9:00μμ. στον Α΄ όροφο του Πνευματικού μας Κέντρου. 
Στην εν λόγω σύναξη καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Α. Χάλαρης ιερατικώς προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Στην σύναξη ο ομιλητής μέσα από το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης Άσμα Ασμάτων μας μετέφερε την συγκλονιστική αγάπη του Θεού στην κάθε ψυχή αλλά και μας μετέφερε νοητά στο σπήλαιο της Βηθλεέμ τονίζοντας αρκετά στοιχεία που συνθέτουν το Μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Συνάμα, εμφαντικά τόνισε και κατέληξε με το όνομα Εμμανουήλ (Μεθ΄ημών ο Θεός)  ως βακτηρία και διαρκή παρουσία του Θεού στη ζωή μας.
Η συνάντηση έκλεισε με την προτροπή εκ μέρους του ακροατηρίου να υπάρξει και άλλη ευκαιρία- συνάντηση τέτοιας θεολογικής ποιότητος με τον συγκεκριμένο ομιλητή. 
Οι άνω των 80 μελών συμμετέχοντες σε αυτή την σύναξη συμμετείχαν στην ακολουθία του Αποδείπνου που τέλεσε ο π. Ματθαίος στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Πλανά ενώ τέλος, αντάλλαξαν ευχές και αναμνηστικά δώρα. 
Ευχαριστίες στον ομιλητή απέδωσε ο υπεύθυνος των συνάξεων ο οποίος έκανε και τις σχετικές ανακοινώσεις της περιόδου του δωδεκαημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου