Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τιμητικά βραβεία σε νέους από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Ναού μας το 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

0-neoi
Τα τιμητικά βραβεία και διπλώματα απένειμε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στους νέους που διακρίθηκαν στους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς Εφήβων και Νέων των Ιερών Μητροπόλεων που είχε ως θέμα: «Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός».
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε πέντε περιφέρειες της Εκκλησίας της Ελλάδος, (Αθήνα, Βόλο, Πάτρα, Αγρίνιο και Ξάνθη) και συμμετείχαν πάνω από 3.000 έφηβοι και νέοι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των διακριθέντων καλλιτεχνικών συνόλων και εφήβων - νέων, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 1.000 έφηβοι, νέοι και νέες από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και 20 χορωδιακά και χορευτικά τμήματα, ως μέλη των βραβευθέντων καλλιτεχνικών ομάδων.

Η τελετή βράβευσης και η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Κολεγίου Ψυχικού και έγινε εκτενής αναφορά στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και συντόνισε η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων.
0-neoi2

0-neoi3

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Ναού μας, με χοράρχη τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο Δημήτριο Αρώνη, απέσπασε το 2ο βραβείο στον Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο περιφεριακό Φεστιβάλ Στερεάς Ελλάδος, Νήσων Αιγαίου και Λεκανοπεδίου Αττικής, τον Μάϊο του 2011, ανάμεσα σε δεκάδες Νεανικές Χορωδίες συνεχίζοντας την παράδοση που είχε δημιουργήσει από τον πρώτο χρόνο των διαγωνισμών της Εκκλησίας μας, τον Μάϊο του 2010, αποσπώντας τότε το 1ο βραβείο του αντίστοιχου περιφερειακού Φεστιβάλ.
Το βραβείο παρέλαβε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης ο οποίος είναι και ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
0-neoi4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου