Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Αμερικής Δημήτριος ζητά την αποφυλάκιση του Αχρίδος Ιωάννη.


demetrios-hilary

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείο και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, με έδρα την Νέα Υόρκη, κ. Δημήτριος απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κύρια Χίλαρι Κλίντον, για να εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του για την φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτου Σκοπίων κ.κ. Ιωάννη, και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του.

Στην επιστολή του προς την Υπουργό, κύρια Χίλαρι Κλίντον, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αναφέρει: «εξ ονόματος των 65 Ιεραρχών, που ανήκουν στο Συμβούλιο των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε μια πραγματικά θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης", προσθέτοντας:
"Η σύλληψή του έχει μια μακρά ιστορία αρκετών ετών από τη στιγμή που η σχισματική εκκλησία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας άρχισε τις διώξεις του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου, που είναι ο κανονικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος.
Η σχισματική εκκλησία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αναγνωρίζεται από καμία κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλο τον κόσμο. Η ίδρυσή της από τις εσωτερικές δυνάμεις είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα της δράσης της, η οποία είναι σε αντίθεση με ότι είναι σωστό και ότι είναι σύμφωνα με το Κανονικό δίκαιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε όλη την οικουμένη."
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος στην επιστολή του προς την κύρια Χίλαρι Κλίντον, εξακολουθεί να τονίζει: "Τα μέλη του Συμβουλίου μας, οι οποίοι διαμένουν και εξυπηρετούν τους Ορθοδόξους πιστούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμούν πολύ αυτό που η χώρα μας έχει κάνει σε όλο το κόσμο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτικές ελευθερίες και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ασφάλεια οποιουδήποτε προσώπου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης άδικα ήταν φυλακισμένος όταν προσπάθησε να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα, και ειλικρινά ελπίζω ότι η Κυβέρνησή μας θα επιδιώξει την απελευθέρωσή του.
Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τις άοκνες προσπάθειες σας, ειδικά για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ο πιο κατάλληλος τρόπος για να εκφράσουμε την εκτίμησή μας, είναι να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για Εσάς και για όλες τις πολιτικές αρχές μας.
Προσευχόμαστε ο Θεός να είναι μαζί σας και ο Θεός να πολλαπλασιάσει τις ευγενείς προσπάθειές σας για την Αμερική και για όλο το κόσμο", είναι τα λόγια με τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος τελείωσε την αίτησή του για την άμεση απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννου, που απευθύνεται στην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου