Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η εικόνα που αφιέρωσε στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης ο αρχιστράτηγος.


Κωνσταντίνος
                  Βασιλεύς των Ελλήνων 
 
26 Οκτωβρίου! 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα του πολιούχου προστάτη της Αγίου Δημητρίου! 100 ολόκληρα χρόνια Ελευθερίας και Μακεδονίας!
Και μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου,στέκεται από το 1914, ευχαριστήρια εικόνα του Χριστού, που αφιέρωσε στον Κύριο και Σωτήρα μας,ό τότε Έλλην Βασιλεύς Κωνσταντίνος, που την ελευθέρωσε με τη βοήθεια του Θεού,ως Αρχιστράτηγος του Ελληνικού Στρατού, με Πρωθυπουργό τον Ελευθέριο Βενιζέλο!
Στο κάτω μέρος της εικόνας, υπάρχει η εξής αφιερωματική επιγραφή: ''Σου τω πανσέπτω τεμένει Μυροβλήτα,ό ανακτήσας έκ των αθέων Τούρκων Έλλην Βασιλεύς αναταπέδωκεν αϋΘις,προσήλωσαν την δε Χριστού την εικόνα Ιωασαφαίοι ζωγράφοι οί έν Άθω ιστορήσαντες το τέμπλον μετά ζήλον ''1914''


Η Απελευθέρωση της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας,ήταν τότε ένα ανέλπιστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα,με ποταμούς αίματος και θυσιών!
Κι αυτές τις εθνικές θυσίες,αυτό Έπος,δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το προσβάλει και να το αγνοήσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει την τιμή,την ελληνικότητα και την μοναδικότητα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ! Η Υπεράσπιση της Ιστορίας και του Ονόματος,είναι εθνικό καθήκον και...
υποχρέωση
Και θα το υπενθυμίζει αιώνια η αφιερωματική εικόνα του Σωτήρος Χριστού μας,που μας ελευθέρωσε από τους ''άθεους Τούρκους'' ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου