Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

"Χαίρε θάλασσά μου"- Η Συναυλία του Σπανουδάκη στην Πάτρα.

            
altΗ Πάτρα τραγούδησε για την Παναγιά μας και την θάλασσά μας.

-Γιά την Πίστη και την Πατρίδα.
-Γιά τον Χριστό και την Ελλάδα.

Χιλιάδες Πατρινοί κατέκλυσαν την Κυριακή το απόγευμα το κλειστό Γήπεδο του «Απόλλωνα», και μαζί με τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη έδωσαν μήνυμα ζωής, ελπίδος, χαράς και ενθουσιασμού.


Φιλοξενούμενος στην κορυφαία εκδήλωση για την νεολαία, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για τα «Πρωτοκλήτεια 2013», ο γνωστός καλλιτέχνης παρουσίασε αγαπημένα κομμάτια από την μουσική του διαδρομή, καθώς και συνθέσεις από την νέα του δουλειά αφιερωμένες στην Παναγία μας και στην θάλασσα της Ελλάδος, καθώς και σε ηρωικές μορφές της Ιστορίας μας. Εκτός από την πολυμελή Ορχήστρα του, τον μουσικοσυνθέτη συνόδευε και η μεικτή Παιδική Χορωδία του κ. Σπύρου Λάμπρου.

Στο τέλος της εκδηλώσεως χιλιάδες νέα Πατρινόπουλα και μεγαλύτεροι στην ηλικία Πατρινοί, βροντοφώναξαν μαζί με τον Δεσπότη τους:

«Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες. Έτοιμοι να θυσιαστούμε αν χρειαστή για την Ορθοδοξία μας και την Ελλάδα μας.

Δεν θα αφήσωμε στα χέρια των ξένων αυτή την χώρα. Αυτή την γη που τόσους αιώνες έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο.

Μέχρις εδώ το παραμύθι, με το οποίο θέλησαν κάποιοι δωσίλογοι να μεγαλώσουν τα παιδιά μας τα τελευταία χρόνια.

Από την Πάτρα σήμερα (ετόνισε ο Σεβασμιώτατος) δίνομε μήνυμα χαράς και ελπίδος σε ολόκληρο τον Έλληνικό Λαό. Στα μάτια των παιδιών μας απόψε λάμπει η πίστη στον Θεό και η αγάπη για την θάλασσα και την στεριά της Ελλάδος.

Τι κι αν βάλθηκαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια να γκρεμίσουν αυτά τα ιδανικά;

Εμείς έχομε το δικό μας τρόπο να κάνωμε μάθημα στα παιδιά μας. Έχομε το τραγούδι μας, την μουσική μας, την ψυχή μας, την αγάπη στους ήρωές μας. Έχομε πάνω απ’ όλα την πίστη μας».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον μουσικοσυνθέτη κ. Σταμάτη Σπανουδάκη, τα μέλη της Ορχήστρας του και της Παιδική Χορωδίας, και έκλεισε λέγοντας:

«Έχετε μπροστά σας, κ. Σπανουδάκη, έναν ύπέροχο Λαό, μια θαυμάσια Νεολαία, ένα κοινό γεμάτο δύναμη, πίστη στον Θεό και ενθουσιασμό. Έχετε ένα κοινό που μέσα του μιλάει η Παναγιά μας και οι ήρωες και μάρτυρες της Πίστεως και της Πατρίδος μας».

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον μουσικοσυνθέτη μία Εικόνα του Κυρίου και μία του Άγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο οποίος Πρωτόκλητος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών, από την ακροθαλασσιά της Πάτρας δεικνύοντας τον Ιησού Χριστό στον Ελληνικό Λαό και σ’ όλο τον Κόσμο, επαναλαμβάνει:

«Ευρήκαμε τον Μεσσίαν».

Πηγή: i-m-patron.gr

alt
alt
alt
alt
alt
alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου