Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση ''Τιμής και Μνήμης'' στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς, για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Γρηγόριο Παπουτσόπουλο.


omilia-peiraias-10

 Βαγγέλης Καρπαθάκης

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης επί την ευκαιρία συμπληρώσεως των 20 ετών από την κοίμηση του αοιδήμου Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου (Παπουτσόπουλου) με τίτλο "Μητροπολίτης Καστορίας Γρηγόριος Γ΄ «ο άνθρωπος του Θεού»'' διοργάνωσε σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στα πλαίσια των Εορταστικών και Λατρευτικών εκδηλώσεων με τίτλο ''Δημήτρια 2016''.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού περιελάμβανε δύο κύρια μέρη με πρώτο την ομιλία καλεσμένων και σε δεύτερο μέρος την προβολή βίντεο από τον Αναστάσιμο λόγο του κυρού Γρηγορίου Γ΄ που δημιούργησε το έτος 1993 με σκοπό την αναπαραγωγή του στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Καλεσμένοι στην ομιλία ήταν ο Αρχιμ. Συμεών Παπαδόπουλος- Σιναϊτης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ενώ επίσης με γραπτή τους συμβολή συμμετείχε ο Μοναχός Νικόλαος (Γρηγοριάτης).
Την ομιλία συντόνισε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Παναγιώτης Φραγκάτος, ενώ το γραπτό κείμενο του Μοναχού Νικολάου Γρηγοριάτη ανάγνωσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Αρώνης.
Επίσης να αναφερθεί ότι στην ομιλία παρευρέθηκαν κληρικοί από την Μητρόπολη Πειραιώς από όμορες Μητροπόλεις καθώς και από την την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την λήξη της εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών Βολιώτης τέλεσε την καθιερωμένη καθημερινή Ιερά Αγρυπνία παρουσία πλήθους πιστών.
Τέλος, να σημειωθεί ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η αθρόα προσέλευση πιστών (κληρικών και Λαϊκών) από όλη την Αττική για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής όπου βρίσκεται στον Πειραιά από τις 16 Οκτωβρίου και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως το πέρας των ''Δημητρίων''.

Πηγή: romfea.gr

omilia-peiraias-1
omilia-peiraias-2
omilia-peiraias-3

omilia-peiraias-4
omilia-peiraias-5
omilia-peiraias-6
omilia-peiraias-7
omilia-peiraias-8
omilia-peiraias-11
omilia-peiraias-12
omilia-peiraias-13
omilia-peiraias-14
omilia-peiraias-15
omilia-peiraias-16
omilia-peiraias-17
omilia-peiraias-18
omilia-peiraias-19
omilia-peiraias-20
omilia-peiraias-21
omilia-peiraias-22
omilia-peiraias-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου