Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πανηγυρική καθαγίαση Ναού στο υποβρύχιο «ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ»,


15Πανηγυρική καθαγίαση του κινητού ναού του Αγίου Πρίγκιπα Γιαροσλάβ του Σοφού, η οποία θα εγκατασταθεί στο πυραυλοφόρο υποβρύχιο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος», πραγματοποιήθηκε χθες στο Σεβεροντβίνσκ, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της επαρχίας του Αρχάγγελσκ.

Ένα μοναδικό εικονοστάσι έκανε δώρο στους στρατιώτες του υποβρυχίου ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ωμοφόριο», αντιναύαρχος Αλέξανδρος Μπράζνικ. Το ίδρυμα έχει ήδη «εγκαταστήσει» κινητούς ναούς στα υποβρύχια «Αλεξάντερ Νιέφσκι», « Σεβεροντβίνσκ», «Γιούρι Ντολγκορούκι», καθώς και στο πρώτο κρατικό δοκιμαστικό κοσμοδρόμιο «Πλεσέτσκ».

«Την τελετή αγιασμού του ναού έκαναν  ο επικεφαλής της επαρχιακής υπηρεσίας για τις σχέσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ιερέας Βαλέρι Σουβόροφ και ο ιερομόναχος Βενιαμίν (Κοβτούν)», όπως  αναφέρει η δήλωση του Γραφείου Τύπου.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα έχει προγραμματίσει επίσης  τη μελλοντική καθαγίαση κινητού ναού της Εικόνας  Παναγίας του Καζάν στο υπό κατασκευή υποβρύχιο «Καζάν».  Μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής η εικόνα θα βρίσκεται στον ιερό ναό του δικαίου Θεόδωρου Ουσακώφ στο Σεβεροντβίνσκ. 
 
Πηγή:  rbth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου