Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού,


.Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βράδυνες ώρες της Τρίτης και από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους (6-8 μποφόρ).

Συγκεκριμένα:

1. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται από τις βραδινές της Τρίτης και κυρίως την Τέταρτη -ημέρα των Χριστουγέννων- στην ανατολική και νοτιά Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στην ανατολική και νοτιά Αττική.

2. Σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Τέταρτης τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα ασθενήσουν.

3. Την Πέμπτη τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα, από τις βράδυνες ώρες όμως νέα σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά:

Οι βροχές και οι νοτιάδες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένονται από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά βροχές και αργότερα καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη, αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές, αλλά και τις βράδυνες ώρες οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα, πλην της Θράκης, νεφώσεις με σποραδικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά - Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Από το μεσημέρι, στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 
 
Πηγή:  nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου