Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Συρία: Επίθεση των εξτρεμιστών στην χριστιανική Μααλούλα.

         
altΑγωνία για τις 12 μοναχές.
Το πρακτορείο Sana αναφέρει ότι τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης)  προχθές εισέβαλαν στην Μονή όπου βρίσκονταν 40 μοναχές και ορφανά.

Η κωμόπολη της Maaloula   βρίσκεται 55χλμ βόρεια της Δαμασκού. Οφείλει την φήμη της στα πρωτοχριστιανικά ασκηταριά τύπου Καππαδοκίας.Οι 3000 κάτοικοί της είναι κατά πλειοψηφία χριστιανοί που μιλούν τα αραμαικά τη γλώσσα του Χριστού.Η ονομασία της έλκει την καταγωγή της από τη λέξη  Maala που στ΄αραμαικά σημαίνει είσοδος.


Η πόλη βρίσκεται στην περιοχή του όρους  Qalamoun, βόρεια της πρωτεύουσας όπου  ο συριακός Στρατός έχει εξαπολύσει μια επίθεση που κατέληξε σε μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα ανακατέλαβε πανηγυρικά  τις πόλεις Qara,Deir Attiya και ένα τμήμα της  Nabak, ενώ θέλει να επανακτήσει το σύνολο της οροσειράς  Qalamoun για να διασφαλίσει μια αδιάσπαστη εδαφική συνέχεια μεταξύ των επαρχιών της Δαμασκού και της Χομς.

Το  Qalamoun εκτείνεται στα συριολιβανέζικα σύνορα όπου βρίσκονται οι οπισθοφυλακές των ανταρτών και αποθήκες πυρομαχικών.Αποτελεί ορμητήριό τους για την πολιορκία της πρωτεύουσας αλλά και για ν΄αποκτήσουν πρόσβαση στην στρατηγικού χαρακτήρα εθνική οδό Δαμασκού Χομς.

Πηγές ανέφεραν στο Αsia News ότι “καθώς ο Στρατός επιχειρεί να επανακτήσει χωριά που βρίσκονται στην περιφέρεια της Δαμασκού εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των ανταρτών αυτοί ως αντιπερισπασμό επιχειρούν να απασχολήσουν δυνάμεις του στρατού εφαρμόζοντας την τακτική της καμένης γης στις ζώνες που ελέγχουν”.

Εάν εκκαθαρισθεί ολοκληρωτικά το όρος Qalamoun η πρωτεύσουσα θα απελευθερωθεί από το ιδιότυπο καθεστώς πολιορκίας που βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και τα προάστιά της θα πάψουν να απειλούνται από τις ληστρικές επιδρομές των ισλαμιστών ανταρτών.



Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου