Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πατριάρχης Μόσχας με τους αθλητές των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.


1Προσευχή με τις Ολυμπιακές ομάδες

Χθες 5 του Φλεβάρη του 2014 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος τέλεσε προσευχή στην εκκλησία του Σωτήρος στο Σότσι.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσευχήθηκαν εκπρόσωποι των Ολυμπιακών ομάδων της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Πριν από την έναρξη της προσευχής ο κ. Κύριλλος μίλησε στους αθλητές.

«Ήθελα να σας γνωρίσουμε όλους, αγαπητοί μου αθλητές από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία,  αθλητές οι οποίοι εκπροσωπούν τις χώρες όπου εκτείνεται η ποιμαντική μέριμνα τηςΑγίας Εκκλησίας της Ρωσίας. Συναντηθήκαμε για να προσευχηθούμε για την επιτυχία σας, για την ευημερία σας. Ο Κύριος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του διαγωνισμού να σας δώσει την δύναμη του πνεύματος ».

«Οι αθλητές, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο να έχουν τεχνική κατάρτιση, όχι μόνο εξοπλισμό, αλλά και εσωτερική διάυγεια του νου, - συνέχισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας. - Αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα ενός ατόμου να κερδίσει. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό όχι μόνο στον αθλητισμό: οι νικητές δεν ήταν πάντα οι καλύτερα οπλισμένοι και οι καλύτερα προετοιμασμένοι, αλλά πάντα αυτοί που η νίκη τους συνοδεύεται από νίκη του πνεύματος ».

«Όταν πάτε να ξεκινήσετε, θυμηθείτε τα λόγια μου.  Το εσωτερικό σθένος θα εγγυηθεί την επιτυχία σας. Και τώρα ας προσευχηθούμε για την ευημερία των λαών μας, των χωρών  μας και για την ευημερία των αθλητών που είναι εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκπροσωπούν τις χώρες και τους λαούς μας », - κατέληξε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης έδωσε εικονίδια του Σωτήρος στις Ολυμπιακές ομάδες.

Πηγή: pravoslavie.ru

1
1
1
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου