Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκική πρόκληση: Κατασκευάζουν τζαμί σε ερείπια εκκλησίας.

 

Παμπάλαια εκκλησία, στον νομό του Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, καταστράφηκε λόγω αδιαφορίας της Διεύθυνσης Ιδρυμάτων...υποστηρίζει ο τοπικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.


Τα ίχνη της εκκλησίας, που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, ανακαλύφθηκαν το 2007 και το εύρημα είχε χαρακτηριστεί μνημείο Προστατευόμενης Κληρονομιάς από το Συμβούλιο Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της Τουρκίας.

Εν τούτοις το 2013 άρχισε η κατασκευή ισλαμικού τεμένους και μνήματος στην ίδια περιοχή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, οπότε θα αποδοθούν στο κοινό. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιδρυμάτων, κ. Μετίν Εβσέν, δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην περιοχή βρίσκεται ο τάφος του πρώτου κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, Σουλτάνου Σάσα και τζαμί, ενώ δεν «βρέθηκαν άλλου είδους ερείπια, όπως π.χ. εκκλησίας».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του Ντιγιάρμπακιρ, Νετζατί Πιρίντσογλου, υποστηρίζει ότι τα ερείπια της εκκλησίας, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, αλλά καταστράφηκαν εσκεμμένα προκειμένου, πάνω σ' αυτά, να κατασκευαστεί το τζαμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου