Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πλημμύρισε από νέους η κατασκήνωση της Ι.Μ. Νικαίας (ΦΩΤΟ)

kat-nikaias-8
Την Πέμπτη 7 Αυγούστου ξεκίνησε η 4η και τελευταία περίοδος για το έτος 2014 της Κατασκηνώσεως στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.
 
Η πανέμορφη Κατασκήνωση πλημμύρισε από τις νεανικές φωνές των κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις Ενοριακές Νεανικές Συνάξεις των 40 Ενοριών της Μητροπόλεως.
 
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, οι οποίες ανακατασκευάσθηκαν εκ βάθρων τα τελευταία χρόνια, φιλοξενήθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 1000 παιδιά και νέοι από τους ευαίσθητους οικονομικά Δήμους της Μητροπόλεως (Νικαίας, Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου), με την αμέριστη υλική και πνευματική συμπαράσταση και καθοδήγηση του Ποιμενάρχη μας κ. Αλεξίου.
Υπό η σκέπη του Προστάτου της Κατασκηνώσεως Αγίου Γεωργίου και την ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, όλες οι κατασκηνωτικές περίοδοι λειτούργησαν εύρυθμα, με την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, των αρχηγών , των ομαδαρχών και των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, που αφιλοκερδώς προσέφεραν και φέτος τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον δύσκολο και ευαίσθητο τομέα της Νεότητος.
Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος επισκεπτόταν τακτικά την Κατασκήνωση κατά τη διάρκεια των 4 περιόδων, βρέθηκε σήμερα κοντά στα κορίτσια της 4ης περιόδου, συμμετείχε στην πρωϊνή προσευχή, την έπαρση της Σημαίας και παρακάθισε στην πρωϊνή τράπεζα.
Αφού καλωσόρισε τις κατασκηνώτριες, τους τόνισε ότι οι εμπειρίες που θα βιώσουν στην Κατασκήνωση κατά την παραμονή τους, θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εδώ συνδυάζεται με ένα μοναδικό και τέλειο τρόπο η προσευχή και η ευαγγελική διδασκαλία, με την ψυχαγωγία και τις ποιοτικές διακοπές.
Ακολούθως τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου προκατόχου του Μητροπολίτου Γεωργίου, ο οποίος εκοιμήθη την 9η Αυγούστου 1990.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές των 4 Κατασκηνωτικών Περιόδων, διένειμε στα παιδιά δώρα και γλυκίσματα, ευχήθηκε δε, με τη βοήθεια του Θεού, καλή συνάντηση και το επόμενο καλοκαίρι.
 
kat-nikaias-1
 
kat-nikaias-2
 
kat-nikaias-3
 
kat-nikaias-4
 
kat-nikaias-5
 
kat-nikaias-6
 
kat-nikaias-7
 
kat-nikaias-9
 
kat-nikaias-10
 
kat-nikaias-11
 
kat-nikaias-12
 
kat-nikaias-13
 
kat-nikaias-14
 
kat-nikaias-15

 
Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου