Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

H Εβραία που σώθηκε από τον Ελληνορθόδοξο ιερέα.

H Εβραία που σώθηκε από τον Ελληνορθόδοξο ιερέα
Γιορτή για την αδελφοποίηση Θεσσαλονίκης-Μελβούρνης

Τα μάτια βούρκωσαν στην κατάμεστη αίθουσα του Εβραϊκού Κέντρου Ολοκαυτώματος της Μελβούρνης όπου παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρουσιάστηκε η ιστορία της 91χρονης Ελληνοεβραίας Maria Curtis που επέζησε του ολοκαυτώματος.
Η Maria Curtis γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και, όπως είπε, σώθηκε χάρη σε έναν ορθόδοξο ιερέα και τις κόρες του που την έκρυψαν σπίτι τους όταν δραπέτευσε από το γκέτο των Εβραίων. Με εξαίρεση την αδελφή της όλη η οικογένειά της ξεκληρίστηκε από τους Ναζί.

Η ιστορία της παρουσιάστηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Μπουτάρη στη Μελβούρνη για την επέτειο των 30 χρόνων της αδελφοποίησης της με την Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε γιορτή στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης με δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες που διασκέδασαν το κοινό. Οι κάτοικοι της πόλης ξαφνιασμένοι παρακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα και τους μουσικούς να κατευθύνονται από το δημαρχείο της Μελβούρνης στην πλατεία Φεντερέισιον διασχίζοντας την κεντρική οδό Σουάστον και περνώντας μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Φλίντερς να πηγαίνουν στο σημείο όπου ήταν η μεγάλη εξέδρα.


Πηγή:   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου