Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τα Χριστούγεννα στην Ενορία μας. (Φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα φετινά Χριστούγεννα στην ενορία μας. Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων ομάδες νέων συνοδευόμενες από τον Πρεσβ. Δημήτριο Αρώνη και τους κατηχητές τους, στις 4.00 τα ξημερώματα πέρασαν από τους δρόμους της ενορίας μας ψάλλοντας τα κάλαντα και καλώντας τους πιστούς να ετοιμασθούν για την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Στις 5.00 το πρωί, χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες καλώντας τους πιστούς οι οποίοι ήδη από νωρίς είχαν προσέλθει στον Ιερό Ναό.

 Με τάξη και ευλάβεια και όπως απαιτεί το λειτουργικό τυπικό της ημέρας τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, και κατά την διάρκεια της ενάτης ωδής ο Ναός εγέμισε από την εόρτια ευχή " ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ " και " ΑΛΗΘΩΣ ΕΤΕΧΘΗ ", και στην συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου αναγνώσθηκε το εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Τέλος με απόλυτη τάξη προσήλθαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλήθος των πιστών. 







Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και την διανομή του αντιδώρου προσφέρθηκε στους ενορίτες μας ζεστό τσάι, μελομακάρονα και κουραμπιέδες ενώ τα παιδιά των κατηχητικών μας έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μία ατμόσφαιρα αγάπης και χαράς έντονα επικρατούσε σε όλους μας καθώς γίναμε κοινωνοί της χαράς που προσέφερε ο Θεός στον καθένα μας, κοινωνόντας Τον και κοινωνόντας με τους αδελφούς μας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου