Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μολδαβίας Βλαδίμηρος: ''Γεννήστε παιδιά και θα γίνω νονός''.


moldabias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Την υπόσχεση ότι θα βαφτίζει κάθε τέταρτο τέκνο που θα γεννάει μια οικογένεια ως νονός, έδωσε δημόσια ο Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος.
Ο Σεβασμιώτατος έκανε την δήλωση κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την υποστήριξη των οικογενειακών παραδοσιακών αξιών, που διοργανώθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, καθώς επίσης Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Εκκλησίας.
Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν την "προστασία των ιερών αξιών", ενώ καταδίκασαν την παρέλαση των ομοφυλοφίλων που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

"Ενθαρρύνω τους Χριστιανούς να γεννήσουν όσα παιδιά μπορούν, αλλά όποιος κάνει τέταρτο και περισσότερα θα γίνω νονός και θα τα βαφτίσω στον Καθεδρικό Ναό", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κισινάου.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, και να μην γίνονται αποδέκτες του ξενόφερτου τρόπου ζωής.
Να αναφερθεί ότι το 2012 η Μολδαβία ενέκρινε νόμο περί ισότητας, μια από τις προϋποθέσεις για το σχέδιο δράσης της Ε.Ε.
Ένα από τα κεφάλαια του νόμου αναφέρεται και στα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων, κάτι που ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος αμφισβήτησε και απείλησε με αφορισμό την Κυβέρνηση.
Πάντως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η Εκκλησία της Μολδαβίας έχει την εμπιστοσύνη του λαού με ποσοστό 80%.

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου