Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

25η επέτειο από την αγιοποιήση του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης (ΦΩΤΟ)


soura-24

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία με αφορμή την 25η επέτειο από την αγιοποιήση του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη πατρίδα του Αγίου.
Με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, Αρχάγγελσκ Δανιήλ, Αλτάι Σέργιος και οι Επίσκοποι Βαλτικής Σέργιος, Καλίνινγκραντ Πέτρος, Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, Αρνταντώφ Βενιαμίν, Κότλας Βασίλειος και Γκλαζόφ Βίκτωρ.
Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Κυβερνήτης του Αρχάγγελσκ, Εκπρόσωποι Φορέων, Κληρικοί, Ηγουμένοι και Γερόντισες, Μοναχοί και εκατοντάδες πιστοί.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσευχήθηκε και για την ειρήνη στην Ουκρανία.
"Θυμάμαι πολύ έντονα τα γεγονότα που συνδέονται με την αγιοποιήση του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης, ειδικά την πρώτη λειτουργία στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στο Κάρποβκ, όπου είχα την τιμή να συλλειτουργήσω με τον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β΄" ανέφερε στην ομιλία του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε: "Ζητούμε τις προσευχές του Αγίου Ιωάννη για ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά και για όλες οι πνευματικές καταιγίδες που απειλούν την πατρίδα μας."
Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος προσέφερε στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μια παλαιά εικόνα του Σωτήρος Χριστού.

soura-1
soura-2
soura-3
soura-4
soura-5
soura-6
soura-7
soura-8
soura-9
soura-10
soura-11
soura-12
soura-13
soura-14
soura-15
soura-16
soura-17
soura-18
soura-19
soura-20
soura-21
soura-22
soura-23
soura-25
soura-26
soura-27
proslavlenie-sv-prav-Ioanna-Kr-14-iyunya-1990-g 

Πηγή:   romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου