Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Για τον Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο…



ekoimithi_o_neos_mitropolitis_kefallinias_o_gerasimos[1]
 
Συννεφιασμένος σήμερα ο ουρανός, λες και πενθεί… Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Ένας λαμπρός Άνθρωπος, ένας Καλόγερος διά βίου, ένα υπόδειγμα Κληρικού, μια αεί προσευχομένη καρδία, έπαψε να χτυπά… 
Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, 22 ημέρες μετά τη χειροτονία του σε Επίσκοπο, δέχθηκε το κάλεσμα του ουρανού… Από σήμερα ο Παράδεισος έχει έναν ακόμα Άγιο! Έναν ακόμα Άγγελο! Ουρανοπολίτης ο π. Γεράσιμος… Χθες τέλεσε τη Θεία του Λειτουργία για τελευταία φορά. Από σήμερα μετέχει στην αέναη Θεία Λειτουργία, τη φρικτή Μυσταγωγία του Παραδείσου, στη Βασιλεία των Ουρανών, μαζί με τους Αγγέλους και τους Αγίους. Λίγες ημέρες πριν, λειτούργησε στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, στην Εύβοια, “ίνα πληρωθή το ρηθέν” υπό του μακαριστού και Οσίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, που είχε προβλέψει και του είχε πει “Θα έρθεις και θα λειτουργήσεις ως Δεσπότης”. 
Πονάμε πολύ, πάρα πολύ για την αιφνίδια κοίμηση του καλοκάγαθου, χαριτωμένου και αγίου αυτού Ανθρώπου, του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. Τον γνωρίσαμε από κοντά, από νέο ακόμα διάκονο, που ερχόταν πάντα στην Εορτή του Πολιούχου μας, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, κοντά στον Γέροντά του, τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Ύδρας κυρό Ιερόθεο. Υψηλός στο ανάστημα και βαθυγένειος, αρχοντικός και ευγενής στους τρόπους και τη συμπεριφορά, χαριτωμένος και ευκατάνυκτος λειτουργός, “μύριζε λιβάνι”, όπως λέει ο λαός μας. Και ένα ακόμα περιστατικό, που το έζησα…
Πριν λίγες ημέρες, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ο παπα-Ιωαννίκιος, με τον οποίο είχαν πολύ καλή φιλία. Δεν θα ξεχάσω πόση χαρά έκανε! Συγκινήθηκε και έβαλε τα κλάματα, λέγοντάς του: “Ιωαννίκιέ μου, δεν ξεχνώ ποτέ την πρεσβυτέρα σου, τη Δήμητρα μας! Τη μνημονεύω πάντα! Ήταν ένας χρυσός άνθρωπος, μια ευλογημένη ψυχή! Πάντα την μνημονεύω, δεν την ξεχνώ!”. 
Αυτός ήταν ο Γεράσιμος Φωκάς… Ένας Άνθρωπος προσευχής. Ο ταπεινός Γεράσιμος της Κεφαλληνίας, το άκακο αρνί που κάλεσε κοντά του σήμερα ο Θεός. Ο Κληρικός που ατένιζε πάντα στον Ουρανό… Από το πρωί που διάβασα την είδηση, ήθελα να είναι ψέμα… Όμως, είναι αλήθεια. Ξέρει ο Θεός τι κάνει… Γεμίζει τον Παράδεισο! Τελικά, “μια λάμψη ο άνθρωπος… κι αν είδες, είδες”. Φιλώ νοερά το χέρι του και βάζω μετάνοια στο Σκήνωμά του, κρατώντας για πάντα ως πολύτιμο κειμήλιο ένα φυλαχτό που μου είχε στείλει από τον Άγιο Γεράσιμο. Ας έχουμε την αγία ευχή του. Είμαι βέβαιος ότι ο Θεός τον έχει ήδη προορίσει για τον Παράδεισο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου