Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

π. Γεώργιος Κρητικός:᾽᾽βιωτής των όσων έλεγες...᾽᾽


KRHTIKOS5
Γεώργιος Ευαγγέλου*

Παπούλη μου ούτε έγραψα, ούτε διάβασα κάτι για να πω. Γιατί σκέφτηκα ότι εσύ μας μίλαγες με την καρδιά σου, και εγώ τούτη τη στιγμή εκ  μέρους όλων των αδελφών, της αδελφότητος της ΧΑΕΕ ΧΟΝ, ανοίγω την δική μου, να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μας, γιατί εσένα γνωρίσαμε από τα παιδικά μας βήματα, εσύ μας άνδρωσες, δίπλα σου ασπρίσαν τα μαλλιά μας, με τις συμβουλές σου κάναμε οικογένειες, φέραμε στον κόσμο παιδιά, εγγόνια, υπηρετήσαμε την εκκλησία με την δύναμη που ο Θεός μας έδωσε και μέχρι την τελευταία στιγμή την δική σου ευλογία είχαμε.
Ειπώθηκαν πολλά και θα ακουστούν κι άλλα και πόσα αλλοίμονο ο καθένας μας δεν έχει μέσα στην καρδιά του για σένα. Δεν θα ξεχάσουμε όμως εμείς τα παιδιά σου την πολλή σου την αγάπη, το ενδιαφέρον σου, την στοργή σου, το χάδι σου, το άγγιγμα της κεφαλής, αν ήθελες να μας πεις κάτι πολύ σοβαρό. 

Δεν θα ξεχάσω ακόμα και το θυμό σου, όταν σε κάποια σφάλματά μας, εσύ σαν πραγματικός πατέρας που αγαπούσε, δεν κολάκευες, έλεγες την αλήθεια και παρακολουθώντας σε επί 60 ολόκληρα χρόνια μέσα στο ευλογημένο έργο της ΧΑΕΕ ΧΟΝ, δεν σε είδαμε ποτέ να μας λες ούτε ψέματα, ούτε υπερβολές. Γιατί ήσουν αυθόρμητος, ήσουν αυθεντικός, ήσουν βιωτής των όσων έλεγες.
Μας έλεγες, Φως Χριστού να είστε, πόλις επάνω όρους κειμένη να είστε, αλάτι της γης να είστε, αλλά ήσουν ο πρώτος και θέλαμε δεν θέλαμε σε ακολουθούσαμε και αυτή τη στιγμή, γιατί δεν θέλω να κουράσω, ούτε εσένα, ούτε αυτούς που παρακολουθούν, τους εκλεκτούς αδερφούς Σεβασμιωτάτους και Πατέρες. 
Θα ήθελα να σου πω ταπεινά, δέξου σου το ευχαριστώ της ΧΑΕΕ ΧΟΝ, δέξου την ευγνωμοσύνη των παιδιών σου. 
Και μια παράκληση γέροντα, εσύ τούτη τη στιγμή πανευτυχής κοντά στο Θεό, και όχι τώρα, από πολλά χρόνια είχες εξασφαλίσει το εισιτήριο. Το μεγάλο πρόβλημα είμαστε εμείς, οι εναπομείναντες. Έχουμε την ανάγκη της ευλογίας του Θεού και της μεσιτείας σου για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι σ αυτόν τον κυκεώνα των θλίψεων που μας περιβάλλει. Έχουμε παιδιά με προβλήματα, έχουμε εγγόνια που τα περιμένουν προβλήματα, έχουμε πατρίδα που οδεινάτε αυτή τη στιγμή. 
Γέροντά μας, ας είναι η παρρησία σου ενώπιον του Θεού εις βοήθειαν όλων των υπολοίπων.

 * Η ομιλία του κ. Γεωργίου Ευαγγέλου εκ μέρους της θρησκευτικής οργάνωσης ΧΑΕΕ ΧΟΝ, στην εξόδιο ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κρητικού.
KRHTIKOS55Ο π. Γεώργιος Κρητικός με τον μακαριστό π. Εφραίμ, Ηγούμενο 
της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου Αγίου Όρους.
Από το φωτογραφικό αρχείο του π. Καλλινίκου Μαυρολέοντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου