Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Μαγνητίζει την Ευρώπη ο περίπλους.

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Μαγνητίζει την Ευρώπη ο περίπλους


Ψήφο εμπιστοσύνης στην προ του Άθω περιοχή, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, δίνουν η κεντρική και η δυτική Ευρώπη, με όλο και περισσότερους Βέλγους, Ολλανδούς, Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς να την επισκέπτονται στη φετινή τουριστική σεζόν. 
Οι ροές από τις χώρες αυτές είναι σημαντικά αυξημένες και μαζί με τα Βαλκάνια και την Ιταλία ενισχύουν το φετινό τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή, όπου δεσπόζει το Αγιον Όρος και έχει αφήσει τη σφραγίδα του ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος μας Αριστοτέλης. Μάλιστα, η πρώτη σε ζήτηση εκδρομή είναι ο περίπλους της μοναστικής πολιτείας, αφού όλοι οι Ευρωπαίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μοναστήρια και μαγεύονται από την οικουμενικότητα του θρησκευτικού αυτού μνημείου, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και ο αριστοτελικός περίπατος, τον οποίο επιλέγουν κυρίως οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και οι Ιταλοί.

Νέα τουριστική είσοδος στην περιοχή είναι και οι Τούρκοι, που ανακαλύπτουν τις ομορφιές και την Ιστορία της και επιδίδονται κυρίως σε μονοήμερες εκδρομές. Μάλιστα, τα ευρήματα από τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια θα γίνουν στο επόμενο διάστημα πολιορκητικός κριός στα χέρια του Προαθωνικού Τουριστικού Οργανισμού στην αγορά της Τουρκίας, ώστε να δελεαστούν ακόμα περισσότεροι Τούρκοι. Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί επιλέγουν κατά κύριο λόγο την Ολυμπιάδα, οι Σέρβοι τα Νέα Ρόδα και την Ιερισσό, ενώ οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και οι Ιταλοί δείχνουν μια προτίμηση στην Ουρανούπολη. «Οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλα τα τελευταία χρόνια στην κεντρική και τη δυτική Ευρώπη άρχισαν να αποδίδουν, κάτι που βλέπουμε φέτος, παρά τις δυσκολίες που είχαμε τον Ιούλιο» σημειώνει η διευθύντρια επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου