Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κυρό Παντελεήμονα (Μπαρδάκο).

 Μία ξεχωριστή βραδυά δημιουργήσαμε κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015, στην Ενορία μας και συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κυρού Παντελεήμονος (Μπαρδάκου).
Ο μακαριστός ως Αρχιμανδρίτης την δεκαετία του '60, υπηρέτησε στον Ιερό Ναό μας, αναπτύσσοντας μία πολυσχιδή δραστηριότητα τόσο στο φιλανθρωπικό όσο και στον νεανικό τομέα. Με την καθοδήγησή του λειτουργούσαν κατηχητικά σχολεία όλες σχεδόν τις ημέρες της εβδομάδος, ενώ υπήρξε πρωτοπόρος και στο φιλανθρωπικό έργο, καθώς πολύ νωρίς, ίσως και ο πρώτος, καθιέρωσε τα ενοριακά συσσίτια.


 


Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά και ναφέρθηκε στον μακαριστό για την διακονία του ως ιερεύς τονίζοντας την πνευματικότητά του, την ταπείνωσή του, την θυσιαστική διακονία για τον λαό, για τα πρωτοποριακά έργα αγάπης, όπως η δημιουργία και λειτουργία του Γηροκομείου Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ.










 


Ο π. Δημήτριος Λάνδρου, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, στην συνέχεια έλαβε τον λόγο και μίλησε για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη, ως Επισκόπου της ακριτικής Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της Επισκοπικής διακονίας του, για την μέριμνα του λαού, για τα γηρατειά, για τους νέους, για τους στρατευομένους στο νησί, για την δημιουργία και στελέχωση της τοπικής Εκκλησίας με ικανούς κληρικούς, για το ζωντάνεμα του μοναχισμού κ.ά.
 

Συμμετείχαν παλαιά κατηχητόπαιδα του μακαριστού Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, παλαιοί ενορίτες αλλά και αρκετοί  γνώστες του έργου και της διακονίας του.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, Θεολόγος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου