Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Δράμας στη Νεολαία των Ποντίων: «Η Εκκλησία κυματοθραύστης έναντι του αποχριστιανισμού».

Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Δράμας στη Νεολαία των Ποντίων: «Η Εκκλησία κυματοθραύστης έναντι του αποχριστιανισμού» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
του Γιώργου Νταλιάρη
 
Με τη συγκίνηση να τον διακατέχει από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε 500 και πλέον νέους Ποντίους από 23 χώρες απ’όλο τον κόσμο ο Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος ήταν εκ των ομιλητών στην 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη ποντιακής νεολαίας που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερα αγαπητός στον ποντιακό κόσμο έγινε αποδέκτης της αγάπης των Ποντίων και παρότι μίλησε αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα και έπρεπε να αναχωρήσει εσπευσμένα για τη Δράμα, έδωσε σε όλους την ευχή του ενώ πολλοί ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
Συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα, οι δύο Ιεράρχες άκουσαν τους νέους απ’όλες τις χώρες και ειδικά από την πρώην ενωμένη Σοβιετική Ενωση να αναφέρονται στη σημασία της διατήρησης της παράδοσης και της χριστιανικής πίστης.

Ετσι, όταν ο Μητροπολίτης Παύλος ανέβηκε στο βήμα μίλησε από καρδιάς, εκτός κειμένου και πολλές φορές συγκινήθηκε. «Ερχόμενοι οι Πόντιοι στην Ελλάδα μετέφεραν μαζί τους τις εικόνες τους, τα λείψανα των Αγίων, μετέφεραν αυτή την ασκητική ζωή και βρήκαν ένα εντελώς διαφορετικό πνευματικό περιβάλλον όπου τότε προσπαθούσαν να κάνουν την Ελλάδα ένα βαυαρικό προτεσταντικό κράτος ξεκομμένο από το Βυζάντιο και την παράδοση», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του και συνέχισε: «Η Εκκλησία λειτούργησε και λειτουργεί ως κυματοθραύστης εναντίον όσων ήθελαν τον αποχριστιανισμό της Ελλάδας και το Άγιον Όρος είναι συνέχεια της Κωνσταντινούπολης, ένα μέρος που έμεινε αναπαλλοτρίωτο».
Εκανε αναφορά και σε όσα ξένα προς την ελληνική και χριστιανική παράδοση προσπαθούν να εμφυσήσουν στη νεολαία και ειδικά στους μαθητές: «Η γιόγκα είναι σπόρια μπροστά στην Ορθόδοξη Πίστη. Νηπιαγωγείο είναι. Ομως, εξοβελίζουν τα Θρησκευτικά από το σχολείο για να βάλουν τη γιόγκα. Αδειάζουν την ψυχή».
Κλείνοντας την ομιλία του, απευθύνθηκε στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που παρακολουθούσε τη Συνδιάσκεψη και του είπε να ετοιμαστεί να αντιμετωπίσει το «σύστημα» εξαιτίας των όσων είπε στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της Παρασκευής, όταν μεταξύ άλλων τα έβαλε και με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Πηγή:  Αγιορείτικο Βήμα

0410drama.jpg
0410drama1.JPG
0410drama2.jpg
0410drama3.JPG
0410drama4.JPG
0410drama5.JPG
0410drama6.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου