Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μετατροπή χριστιανικών ναών σε τζαμιά.

Μετατροπή χριστιανικών ναών σε τζαμιά
Το που οδηγείται η δήθεν χριστιανική Ευ­ρώπη γίνεται κατάδηλο και από τη ραγδαία τον τελευταίο καιρό αύξηση των χριστιανι­κων ναών που κλείνουν, πωλούνται σε μουσουλμάνους και μετατρέπονται σε τζαμιά.
    Συγκεκριμένα η Γαλλία, η ­περισσότερο εξ­ισλαμισμένη ευρωπαική χώρα, αριθμεί σήμερα πάνω από 2.000 τζαμιά «και όπως δήλωσε ο Νταλίλ Μπουμπακιέρ, ο προκαθήμενος στο μεγάλο τζαμί των Παρισίων, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τις 4.000 έως το τέλος της δεκαετίας μας και από αυτά τουλάχιστον 500 θα είναι χριστιανικοί ναοί». Ήδη 60 ρωμαιοκαθολικοί ναοί έχουν κλείσει, από τους οποίους οι περισσότεροι έγιναν τζαμιά.
    Στη Γερμανία, «στην οποία ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξήθηκε από τους 50.000 πιστούς που ήταν στις αρχές του 1980, σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, περισσότερες από 400 ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες και 100 προτεσταντικές έχουν κλείσει από το 2000 έως σήμερα», ενώ στο ίδιο διάστημα «έχουν γίνει περισσότερα από 200 τζαμιά (...) και άλλα 128 προγραμματίζονται να είναι έτοιμα σε λίγο».
«Μιλώντας στη γερμανική τοπική εφημερίδα ‘‘Der Western’’, ο Τούρκος επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας εξήγησε ότι οι οπαδοί του προφήτη Μωάμεθ νιώθουν εξαιρετικά υπερήφανοι, όταν μετατρέπουν τους ναούς των χριστιανών σε τζαμιά».

    Παρόμοια η κατάσταση και στη Βρετανία, όπου «από το 1960 έχουν κλείσει περίπου 8.000 εκκλησίες Μεθοδιστών και 1.700 Αγγλικανών» (σ.σ. οι περισσότερες από αυτές έχουν περιέλθει στους Ορθοδόξους), «ενώ 4.000 εκκλησίες θα ­κλείσουν έως το 2020». Την ίδια στιγμή ο αριθμός των μουσουλμάνων που ­προσεύχονται στα 1.700 επίσημα τζαμιά της ­­χώρας είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσ­ερχομένων πιστών στις εκκλησίες («Κι­βωτός της Ορθοδοξίας», Σεπτ. 2015).
 
Είναι τραγικά τα νούμερα και ακόμα πιο τραγική η συνειδητοποίηση της καταστάσεως. Διότι εδώ δεν πρόκειται μόνο για σάρωση της Ευρώπης από το μουσουλμανικό στοιχείο· δεν πρόκειται μόνο για ραγδαία αύξηση των μιναρέδων επάνω σε χριστιανικά εδάφη. Το τραγικότερο και πιο ανησυχητικό είναι ότι χριστιανικοί ναοί κλείνουν και μετατρέπονται σε τζαμιά. Αυτή είναι η ύβρις και η αισχύνη για τους πληθυσμούς της «γηραιάς ηπείρου». Τη στιγμή μάλιστα που οι επικεφαλής των μουσουλμάνων στις χώρες αυτές δηλώνουν πως «δεν έχει τόσο σημασία το τζαμί μας όσο το να κάνουμε τζαμί μια εκκλησία των χριστιανών».

    Κατάντημα για τη «χριστιανική» Ευρώπη και τις λεγόμενες Εκκλησίες των Ρωμαιοκαθολικών, Αγγλικανών, Προτεσταντών κ.ο.κ., που με την έκπτωσή τους από την αλήθεια και τον εν γένει εκφυλισμό τους προξενούν την απαξίωση των ανθρώπων και τελικά την αποστασία τους από τον Χριστό και τη σώζουσα αλήθειά Του.
    Ας σταθούμε οι Ορθόδοξοι Έλληνες ακόμα πιο σταθερά εδρασμένοι στη σεπτή παράδοση της αγίας μας Εκκλησίας, αποπτύοντας κάθε αθειστική πρόκληση των ημερών μας. Γιά να μη βρεθούμε στην ίδια μοίρα και έχουμε το ίδιο κατάντημα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Πηγή:   Ορθόδοξο Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου